Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Το ελληνικό ΥΠΕΞ απαντά στις δηλώσεις περί αμοιβαιότητας


«Μια απλή σύγκριση αρκεί για να κατανοήσει ο οποιοσδήποτε τα αυτονόητα» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Κούτρας σχολιάζοντας χθεσινή ανακοίνωση του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών που αφορούσε τα δικαιώματα των μειονοτήτων σε Ελλάδα και Τουρκία.

Όπως σημείωσε ο κ. Κούτρας « Οι αριθμοί είναι εύγλωττοι και σημαίνουν πολλά για την κατάσταση της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη και της Ελληνικής Ορθόδοξης μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη, την Ίμβρο και την Τένεδο. Ο καθένας μπορεί να κρίνει ποια μειονότητα ακμάζει και ποια έχει συρρικνωθεί».

Συνεχίζοντας, ο εκπρόσωπος του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών προσέθεσε: «Υπάρχει, επίσης, μια πραγματικότητα που λέει ότι η Ελλάδα είναι ήδη από το 1981 κράτος- μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ η Τουρκία επιδιώκει -με τη στήριξη της Ελλάδος- την ένταξή της στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Αυτό όμως προϋποθέτει το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και όλου του κοινοτικού κεκτημένου, κάτι που συνεπάγεται αλλαγή αντιλήψεων και πρακτικών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...