Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Βλάβη σε τρένο στη σήραγγα Μαρμαράι μία ημέρα μετά τα εγκαίνια

Μία ημέρα μετά τα εγκαίνια στην Κωνσταντινούπολη της πρώτης υποθαλάσσιας σιδηροδρομικής σήραγγας που περνά κάτω από τον Βόσπορο και συνδέει την Ασία με την Ευρώπη σήμερα το πρωί σημειώθηκε η πρώτη βλάβη, σύμφωνα με επίσημη πηγή.

«Μια διακοπή στην ηλεκτροδότηση που διήρκησε δύο λεπτά και σημειώθηκε στις 06:12 ώρα Γκρίνουιτς (σ.σ. 08:12 ώρα Ελλάδας) ανάγκασε τους επιβάτες ενός τραίνου να αποβιβαστούν» και να περπατήσουν δέκα λεπτά πάνω στις ράγες, κάτω από τον Βόσπορο, για να φτάσουν μέχρι τις εξόδους κινδύνου, δήλωσε η Μπουρσού Εζτούρκ, εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Μεταφορών.

Η βλάβη προκλήθηκε επειδή την Τρίτη πολλοί άνθρωποι πάτησαν τα κουμπιά για τη στάση κινδύνου, γεγονός που προκάλεσε σήμερα μια βλάβη στο σύστημα, εξήγησε η εκπρόσωπος.

Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε 10 λεπτά αργότερα, πρόσθεσε η ίδια.

Την Τρίτη, ανήμερα της επετείου από την εγκαθίδρυση της δημοκρατίας στην Τουρκία στις 29 Οκτωβρίου 1923, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εγκαινίασε το Μαρμαράι, μια σήραγγα μήκους 14 χιλιομέτρων, η οποία συνδέει την ασιατική με την ευρωπαϊκή Τουρκία, υλοποιώντας ένα αμφιλεγόμενο σχέδιο που αποτελούσε όνειρο των σουλτάνων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...