Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Ποιος είναι ο Χρήστος Κύρογλου που η «Χουριέτ» τον αποκαλεί «Έλληνα ήρωα» [εικόνες, βίντεο]

Ο Χρήστος Κύρογλου είναι ο «Έλληνας ήρωας» που έσωσε μια οικογένεια Τούρκων από την πολύνεκρη πυρκαγιά σε πόλη κοντά στην Στουτγάρδη, ο οποίος όπως δήλωσε δεν σκέφτηκε ούτε στιγμή ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι Τούρκοι, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού και στις δύο πλευρές.

Τα ξημερώματα της Κυριακής, ξέσπασε μια μεγάλη πυρκαγιά στην πόλη Μπακναγκ όπου διαμένει. Ο Χρήστος Κύρογλου, με αυτοθυσία έπεσε στις φλόγες και διέσωσε τρεις ανθρώπους ανάμεσα τους και ένα μικρό παιδί 10 χρονών. Η τούρκικη οικογένεια παρόλα αυτά αποδεκατίστηκε καθώς οκτώ μέλη της βρήκαν τραγικό θάνατο. Ο περιγράφει στα «ΝΕΑ» καρέ καρέ το χρονικό της πυρκαγιάς:

«Ο πορτιέρης μας άνοιξε την πίσω πόρτα κινδύνου και είδε ότι στο ακριβώς διπλανό σε εμάς παλιό διώροφο κτίριο ο πρώτος όροφος, από πάνω μας, είχε τυλιχτεί στις φλόγες! Γνώριζα καλά πως εκεί, δυο-τρία χρόνια τώρα, έμεναν η μητέρα αυτή και τα δέκα παιδιά της, μαζί και η γιαγιά και ο θείος τους, συνολικά δώδεκα άτομα. Βγήκαμε αμέσως έξω, εγώ και τέσσερις εργαζόμενοι. Άλλος τηλεφώνησε στην Πυροσβεστική, άλλος στην Αστυνομία, οι άλλοι δύο πήραν τους πυροσβεστήρες. Εγώ, που ήξερα καλά το διπλανό κτίριο, όρμησα κατευθείαν στην πίσω είσοδό του. Ανέβηκα τις σκάλες, έσπασα μια γυάλινη πόρτα, αλλά ζαλίστηκα από τους καπνούς - ευτυχώς με τράβηξε πυροσβέστης που στο μεταξύ κατέφθασε. Πήγα τότε από δεύτερη πλαϊνή είσοδο να μπω. Ανεβαίνοντας, αντίκρισα τρία άτομα να βγαίνουν από το φλεγόμενο παράθυρο και να μετακινούνται στην ταράτσα. Αυτή, όμως, ήταν περιφραγμένη με ξύλα και σίδερα, οπότε οι τρεις είχαν εγκλωβιστεί εκεί μέσα! Έσπασα τότε τα καρφωμένα ξύλα από τα παράθυρα, μπήκα μέσα και τους τράβηξα, την γιαγιά, τον θείο (περίπου 45 ετών) και το παιδί, 10-12 χρόνων. Τότε ήρθε πια η Πυροσβεστική να τους κατεβάσει σώους».

Οι πράξεις αυτοθυσίας του όμως δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς έτρεξε στην απέναντι πλευρά της πολυκατοικίας και ειδοποίησε μια ελληνική οικογένεια από την Βόρεια Ελλάδα και άλλη μια οικογένεια Ινδών, προκειμένου να τους ειδοποιήσει έγκαιρα και να εγκαταλείψουν το κτίριο.


Ο «Έλληνας ήρωας» όπως τον αποκαλεί το site της Χουριέτ, είναι από το Σιτοχώρι Σερρών , ζει εδώ και σαράντα έξι χρόνια με την Γερμανίδα γυναίκα του και τα δύο τους παιδιά στην Γερμανία στην πόλη Μπακναγκ όπου ζουν περίπου 1.500 Έλληνες και ασχολείται χρόνια όπως δηλώνει με μαγαζιά νυχτερινής διασκέδασης και φαγάδικα, ενώ μέχρι πρότινος το Merlin Backnang ως εστιατόριο και κλαμπ. Το μαγαζί του δυστυχώς, καταστράφηκε από τα νερά της της Πυροσβεστική και έχασε όλο τον εξοπλισμό του, αλλά ο ίδιος όπως δηλώνει θα συνεχίσει να στηρίζει την άτυχη τούρκικη οικογένεια, ενώ για την γενναία του πράξη δηλώνει απλά πως «για εμένα δεν έχει καμία σημασία ποια εθνικότητα είχαν οι άνθρωποι αυτοί που έσωσα ή αυτοί που δυστυχώς κάηκαν. Θα βοηθούσα όποιον κι αν κινδύνευε. Είναι παράξενο να ενδιαφέρονται τόσο πολλοί για κάτι που το έκανα εντελώς αυθόρμητα, από την καρδιά μου».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...