Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη

Μικρής ισχύος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη σήμερα κοντά σε κρατικά γραφεία στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης με αποτέλεσμα να σπάσουν τα τζάμια τους, αλλά χωρίς να προκληθούν θύματα, μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως ανέφερε στην ιστοσελίδα του το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, άγνωστος πέταξε σήμερα εκρηκτικό μηχανισμό μέσα στον κήπο των γραφείων τοπικού κρατικού αξιωματούχου, στη συνοικία Μάλτεπε της Κωνσταντινούπολης.

Επίσης, αστυνομική μονάδα εξουδετέρωσε εκρηκτικά που είχαν τοποθετηθεί μπροστά από πολιτιστικό κέντρο στο ίδιο σημείο της πόλης.

Αυτή ήταν η τελευταία από μία σειρά εκρήξεων που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες ύστερα από την ανακοίνωση για εκεχειρία των κούρδων ανταρτών.

Χθες Τρίτη, δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί εξερράγησαν στην Άγκυρα, ο πρώτος στην είσοδο του κτιρίου του υπουργείου Δικαιοσύνης και ο δεύτερος έξω από τα γραφεία του κυβερνώντος Κόμματος ΑΚP του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις στην Άγκυρα, αλλά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε ότι οι υποψίες στρέφονται σε μια ακροαριστερή οργάνωση.

Εκτός από τους κούρδους αντάρτες, επιθέσεις στην Τουρκία έχουν πραγματοποιήσει στο παρελθόν και ακροαριστερές οργανώσεις, υπερεθνικιστές και ακραίοι ισλαμιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...