Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Κιλιτσντάρογλου προς Ερντογάν: Ζήτα τουλάχιστον συγγνώμη, όπως έκαναν για τον Γρηγορόπουλο στην Ελλάδα

«Το ίδιο είχε γίνει και στην Ελλάδα, αλλά εκεί παραιτήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, ενώ ο πρωθυπουργός ζήτησε συγγνώμη» είπε ο αρχηγός της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, αναφερόμενος στο θάνατο του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν, που είχε τραυματιστεί στο κεφάλι από δακρυγόνο, κατά τις διαδηλώσεις τον περασμένο Ιούνιο στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης και έκτοτε παρέμενε σε κώμα.


Στην ομιλία του, ο Κιλιτσντάρογλου αναφέρθηκε στη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στις 6 Δεκεμβρίου του 2008 στην Αθήνα. Θέμα, το οποίο παρουσιάζουν αρκετά τουρκικά μέσα ενημέρωσης, σε αντιπαραβολή με τον θάνατο του Μπερκίν.

Τότε, η πολιτική ηγεσία του (ενοποιημένου) υπουργείου Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης, ο Προκόπης Παυλόπουλος και ο Παναγιώτης Χηνοφώτης, έθεσαν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή που δεν τις έκανε δεκτές.

Αφού είπε το τι συνέβη στην Ελλάδα, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου αναφέρθηκε στον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και υπενθύμισε τη δήλωση που είχε κάνει εκείνος το περασμένο καλοκαίρι, ότι ο ίδιος είχε δώσει τις οδηγίες για την καταστολή των διαδηλώσεων.

Σημειώνεται ότι με τον θάνατο του 15χρονου Μπερκίν, ο αριθμός των νέων, που σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα της αστυνομικής βίας, ανέβηκε στους εννιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...