Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Συγχαρητήρια Νταβούτογλου στον Βαρθολομαίο για την Σύναξη των Ορθοδόξων

Πρόσκληση του Τούρκου υπουργού να μεταβούν τα μέλη της Σύναξης στην Άγκυρα


Ένα θερμό συγχαρητήριο μήνυμα απέστειλε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών κ. Αχμέτ Νταβούτογλου στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, για την σύγκλιση της Σύναξης των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών, που ολοκληρώνεται στην Κωνσταντινούπολη.


Ο κ. Νταβούτογλου πορσκάλεσε μάλιστα τα μέλη τη Συνάξης στην 'Αγκυρα «για να τα φιλοξενήσει και να την τιμήσει», όπως έγινε γνωστό από το Φανάρι. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος απάντησε ότι, λόγω φόρτου εργασίας, δεν θα είναι δυνατή η επίσκεψη στην 'Αγκυρα, άλλα αντίστοιχα προσκάλεσε τον κ. Νταβουτρογλου στα επίσημα δείπνα που θα οργανωθούν, στα πλαίσια της Σύναξης, το Σάββατο και την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη.

Ο κ. Νταβούτογλου «παρά την επιθυμία του αδυνατεί να αποδεχθεί την πρόσκληση, λόγω του βεβαρημένου προγράμματος του», σημειώνεται.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ενημέρωσε τον Τούρκο υπουργό για την απόφαση της Σύναξης να συγκαλέσει τα επόμενα δύο χρόνια την Πανορθόδοξο Σύνοδο στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...