Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Σύνοδος της Ορθόδοξης Εκκλησίας το 2016 στο Φανάρι

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διεργασίες της Σύναξης των Ορθοδόξων στην Κωνταντινούπολη - Ιδιαίτερη αναφορά στην ανακοίνωση στην «ιερότητα της ανθρώπινης ζωής από τη σύλληψη ως το θάνατο» αλλά και στην αναγνώριση του γάμου «ως ένωση άνδρα και γυναίκας»

Η Σύναξη των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Αυτοκέφαλων Εκκλησιών, που ολοκληρώθηκε σήμερα, στην Κωνσταντινούπολη, με πανηγυρικό συλλείτουργο, συμφώνησε να συγκαλέσει το 2016, Αγία και Μεγάλην Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας,όπως αναφέρει ανακοίνωση του Πατριαρχείου.

Η Σύναξη συνεφώνησε, προσθέτει η ανακοίνωση,ότι η Ειδική Διορθόδοξος Επιτροπή θα αρχίσει τό έργο της από τον Σεπτεμβρίο του 2014 και θα το ολοκληρώσει μέχρι το Πάσχα του 2015. «Θα ακολουθήσει Προσυνοδική Πανορθόδοξος Διάσκεψης, κατά τό πρώτον ήμισυ του έτους 2015", αναφέρει η ανακοίνωση . Και σημειώνει: «Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας θα συγκληθεί υπό του Οικουμενικού Πατριάρχου, εν Κωνσταντινουπόλει, τω έτει 2016, εκτός απροόπτου και οι αποφάσεις θά λαμβάνονται καθ΄ομοφωνίαν".

«Οι πειρασμοί καί αι προκλήσεις της ιστορίας είναι ιδιαιτέρως έντονοι εις τάς ημέρας μας και οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί δέν δυνάμεθα νά είμεθα αμέτοχοι και αδιάφοροι απέναντί των»", αναφέρει η ανακοίνωση. «Η Εκκλησία καλείται νά αρθρώσει τόν προφητικόν της λόγον" συνεχίζει η ανακοίνωση και εκφράζει: «Ανησυχίαν διά τάς τοπικάς καί παγκοσμίους τάσεις, αι οποίαι απαξιώνουν καί διαβιβρώσκουν τάς αρχάς της πίστεως, τήν αξιοπρέπειαν του ανθρωπίνου προσώπου».

Η Σύναξη απεύθυνε έκκληση για άμεση κατάπαυση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία και την απελευθέρωση των αιχμαλώτων.«Στηρίζομεν τό Πατριαρχείον Αντιοχείας εις τήν πνευματικήν καί ανθρωπιστικήν διακονίαν αυτού, ως επίσης καί τάς προσπαθείας αυτού διά τήν παλινόρθωσιν της περιοχής καί τήν παλιννόστησιν των προσφύγων", προσθέτει η ανακοίνωση.

Η Σύναξη των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών ασχολήθηκε επίσης με την κρίση στην Ουκρανία, για την οποία αναφέρει ότι "ενθέρμως προσευχόμεθα υπέρ της διεξαγωγής ειρηνικών διαπραγματεύσεων καί καταλλαγής πρός έξοδον εκ της εν Ουκρανίασυνεχιζομένης κρίσεως".

Τέλος η ανακοίνωση υπογραμμίζει:«... την αναμφισβήτητον ιερότητα της ανθρωπίνης ζωής από της συλλήψεως μέχρι του φυσικού θανάτου. Αγνωρίζομεν τόν γάμον ως ένωσιν ανδρός καί γυναικός, η οποία εικονίζει τήν ΄Ενωσιν του Χριστού καί της Εκκλησίας Του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...