Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

«Δεν αποφασίσαμε εμείς το "μαύρο" στο Twitter» λέει η εισσαγελία της Κωνσταντινούπολης

«Πρόκειται για διοικητική απόφαση», δήλωσε ο επικεφαλής εισαγγελέας, Φατίχ Γιαγμούρ


Να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με το ποιος έλαβε την απόφαση για τον αποκλεισμό της πρόσβασης των Τούρκων στο Twitter επιχείρησε ο Εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης, Φατίχ Γιαγμούρ, με δήλωσή του στην εφημερίδα Ραντικάλ.

«Δεν τίθεται θέμα δικής μας απόφασης. Πρόκειται για διοικητική απόφαση», δήλωσε ο Γιαγμούρ, αναφερόμενος στη χτεσινοβραδυνή ανακοίνωση της Διεύθυνσης Τηλεπικοινωνιών σύμφωνα με την οποία ο αποκλεισμός έγινε μετά από σχετική εντολή της Εισαγγελίας Κωνσταντινούπολης.


Τα νομικά αίτια της απαγόρευσης παραμένουν, πάντως, αόριστα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης να μιλούν για προσφυγή γυναίκας από τη Σαμψούντα επειδή κυκλοφόρησε μέσω του Twitter στο Διαδίκτυο πορνογραφική εικόνα με τον ισχυρισμό ότι πρόκειται για την ίδια.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνηση Αλί Μπαμπατζάν δήλωσε ότι θεωρεί πως ο αποκλεισμός της πρόσβασης στο Twitter στην Τουρκία «δεν θα έχει διάρκεια» και σημείωσε: «ναι μεν δεν είναι καλό για την εικόνα της Τουρκίας, αλλά δεν μπορεί κανείς να μην κάνει και τίποτα όταν υπάρχει παραβίαση του δικαίου».

Ο υπουργός Οικονομίας Μεχμέτ Σιμσέκ είπε, τέλος, ότι «το Twitter πρέπει να δείξει σεβασμό στην προσωπική ζωή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...