Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τον 15χρονο Μπερκίν

Στο σημείο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση για τον 15χρονο Μπερκίν Ελβάν 

Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους χιλιάδες Τούρκους που ξεχύθηκαν στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας διαδηλώνοντας για το θάνατο του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν.


Ο 15χρονος κατέληξε έπειτα από εννέα μήνες σε κώμα εξαιτίας χτυπήματος που είχε υποστεί από κάνιστρο δακρυγόνου αστυνομικών στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που σάρωσαν την πλατεία Ταξίμ το περασμένο καλοκαίρι.


Νεαροί συγκεντρώθηκαν νωρίς το βράδυ της Τετάρτης στην οδό Μεσολογγίου στα Εξάρχεια. Ο συμβολισμός είναι προφανής, καθώς εκεί πριν από έξι χρόνια, τον Δεκέμβριο του 2008, είχε πέσει νεκρός από σφαίρα αστυνομικού ο 16χρονος Αλέξης Γρηγορόπουλος.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην Καμάρα, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατουμένους από την Τουρκία και το Κουρδιστάν.

Οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν στην οδό Αγίου Δημητρίου, έξω από το κτίριο του τουρκικού προξενείου, όπου φώναξαν συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης Ερντογάν και των αστυνομικών δυνάμεων της Τουρκίας.

Στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η κηδεία του 15χρονου σε κλίμα οργής και έντασης. Συγκρούσεις και επεισόδια ξέσπασαν μετά την κηδεία, με τις δυνάμεις ασφαλείας να κάνουν χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερών κατά των διαδηλωτών που επιχείρησαν να φτάσουν στο πάρκο Γκεζί, πυρήνα των πρόσφατων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...