Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2013

Ο Μ. Κεφαλογιάννης για την τέλεση της θείας λειτουργίας και τελετής ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη στον ΙΝ του Ταξιάρχη στο Αϊβαλί

Το θέμα της απαγόρευσης  από την Τουρκία  τέλεσης της θείας λειτουργίας και τελετής ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη στον ΙΝ του Ταξιάρχη στο Αϊβαλί φέρνει με ερώτηση του στην Βουλή ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης του προς τον αρμόδιο Υπουργό των Εξωτερικών έχει ως ακολούθως:

Το υπουργείο Πολιτισμού της Τουρκίας απαγόρευσε την παραχώρηση του ναού του Ταξιάρχη στο Αϊβαλί για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας την Κυριακή 29/9/2013, απαντώντας αρνητικά σε σχετική αίτηση του Πατριαρχείου Κων/λεως.

Αποτέλεσμα της απαράδεκτης αυτής ενέργειας της τουρκικής κυβέρνησης ήταν η τέλεση της θείας λειτουργίας και της ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη σε Ξενοδοχείο, παρουσία τουλάχιστον 1100 Ελλήνων και χοροστατώντας του Μητροπολίτη Κυδωνιών, υπό την επιτήρηση μεγάλης τουρκικής αστυνομικής  δύναμης

Ερωτασθε σε ποιες ενέργειες και διαβήματα έχει προβεί η κυβέρνηση της Ελλάδος τόσο προς την τουρκική κυβέρνηση όσο και προς τους διεθνείς οργανισμούς για την καταγγελία της Τουρκίας που μάταια επιδιώκει να περιληφθει στην ευρωπαϊκή οικογένεια πολιτισμένων λαών?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...