Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Όλγα και Μπαγίς “προωθούν” τη συνεργασία Ελλάδας – Τουρκίας

Την περαιτέρω συνεργασία Ελλάδας και Τουρκίας στον τουριστικό τομέα, διερεύνησαν από κοινού η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Τούρκος υπουργός των Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγίς.

Στη συνάντηση τονίστηκε ότι ο χώρος του τουρισμού προσφέρεται για συνεργασίες, οι οποίες έχουν αμοιβαίο όφελος, αλλά και χρησιμεύουν ως γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στους λαούς.

Σε δηλώσεις της η κ. Κεφαλογιάννη, αφού επεσήμανε ότι το εισερχόμενο τουριστικό ρεύμα από την Τουρκία αυξήθηκε σημαντικά, επιτυγχάνοντας το στόχο που είχε τεθεί, τόνισε ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χωρά στην ΕΕ, που λειτουργεί το πιλοτικό πρόγραμμα θεωρήσεων (Visa) για τα νησιά του Αιγαίου, το οποίο πέρυσι λειτούργησε πολύ καλά και συμπλήρωσε λέγοντας ότι πρόθεση της ελληνικής πλευράς είναι να υπάρξει συνέχισή του και φέτος.

Ακόμη η Ο. Κεφαλογιάννη και ο Ε. Μπαγίς συζήτησαν την πρόθεση του ελληνικού υπουργείου τουρισμού να ανοίξει γραφείο πληροφοριών στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου, όπως είπε η υπουργός, να ενημερωθούν περισσότεροι Τούρκοι για τον ελληνικό τουρισμό.

Τέλος ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στο ελληνοτουρκικό φόρουμ για τον τουρισμό, το οποίο, όπως είπε η κ. Κεφαλογιάννη, πρέπει να γίνει πάλι στην Ελλάδα και για το λόγο αυτό θα υπάρξουν συναντήσεις της με τον Τούρκο ομόλογο της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...