Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Επίσκεψη στην Αθήνα σχεδιάζει ο Νταβούτογλου

Την Αθήνα θα επισκεφθεί τις προσεχείς ημέρες ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, για την προετοιμασία τις επόμενης συνεδρίασης του Ελληνοτουρκικού Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Λεβέντ Γκιουμρουκτσού, ο οποίος αναφέρθηκε και στη διαδικασία συνομιλιών στο Κυπριακό.

Κατά την εβδομαδιαία ενημέρωση του τουρκικού υπουργείου στους εκπροσώπους του Τύπου, ο Λ. Γκιουμρουκτσού ρωτήθηκε για το αν η Τουρκία έχει κάποιον οδικό χάρτη σχετικά με τη νέα διαδικασία συνομιλιών στο Κυπριακό και απάντησε ότι κατά την πρόσφατη συνομιλία των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας στη Νέα Υόρκη «τέθηκε θέμα επισκέψεων των ειδικών απεσταλμένων των Τουρκοκυπρίων και των Ελληνοκυπρίων στην Αθήνα και την Άγκυρα, πράγμα που συνιστά στοιχείο που δεν υπήρχε μέχρι σήμερα».

Ο Τούρκος εκπρόσωπος είπε «πιστεύουμε ότι αυτό είναι ένας τρόπος συνομιλιών, που μπορεί να συμβάλει στην επίλυση» σημειώνοντας ότι δεν έχουν ακόμη καθοριστεί οι ημερομηνίες των εν λόγω επισκέψεων. «Δεν υπάρχει λόγος για να μην ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι το τέλος του έτους, αν μετά την έναρξη των συνομιλιών, παρουσιαστεί η αναγκαία πολιτική βούληση» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Λ. Γκιουμρουκτσού, η εξέλιξη αυτή «δεν αλλάζει την πάγια θέση της Τουρκίας ότι κύριος συνομιλητής των Ελληνοκυπρίων είναι οι Τουρκοκύπριοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...