Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Γραφείο στην Κωνσταντινούπολη ιδρύει ο ΕΟΤ

Στόχος η προσέλκυηση τουριστών προς τη Θεσσαλονίκη, ώστε να μετατραπεί σε σημαντικό προορισμό city break


Την ίδρυση γραφείου του ΕΟΤ στην Κωνσταντινούπολη ανακοίνωσε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, από το βήμα των εγκαινίων της 29ης Διεθνούς Εκθέσης Τουρισμού "Philoxenia", που πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ μέχρι τις 24 Νοεμβρίου.


Στόχος του γραφείου, εξήγησε η κυρία Κεφαλογιάννη, είναι η πρόσκληση Τούρκων τουριστών προς τη Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη χώρα.

Όπως είπε η κ. Κεφαλογιάννη την επόμενη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη, θα πραγματοποιηθεί μια σημαντική παρουσίαση του ελληνικού τουρισμού, με έμφαση στο city break, ενώ, όπως έκανε γνωστό, θα υπάρξει η δυνατότητα διμερών συναντήσεων, μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του τουρισμού των δύο χωρών,αλλά και μεταξύ επιχειρηματιών του κλάδου. «Η Θεσσαλονίκη σε αυτή τη συνάντηση, θα έχει τη θέση που της αναλογεί. Η τουρκική αγορά έχει όλες τις δυνατότητες να αναπτυχθεί περαιτέρω και στο city break. Η απόφαση μας για την ίδρυση γραφείου ΕΟΤ στην Κωνσταντινούπολη, δημιουργεί το κατάλληλο έδαφος για να πετύχουμε τους στόχους μας», είπε η υπουργός.

Αναφερόμενη στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η Θεσσαλονίκη, με στόχο να καταστεί σημαντικός προορισμός city break, είπε ότι η πόλη διαθέτει ισχυρό brand name που, όπως υπογράμμισε, κάλλιστα μπορεί να την καταστήσει πόλο έλξης για μεγάλες τουριστικές αγορές, ενώ με ιδιαίτερη ευκολία οι ξένοι επισκέπτες μπορεί να έρθουν στην πόλη για ένα Σαββατοκύριακο ή για επισκέψεις στην ευρύτερη περιφέρεια. «Σε αυτόν το φιλόδοξο στόχο που θέτουμε, χρειάζεται η συστράτευση όλων. Υπουργείου Τουρισμού, Περιφέρειες, Δήμοι, ιδιωτικός τομέας, όλοι μαζί να αποκτήσουμε κοινό βηματισμό για να πετύχουμε τους φιλόδοξους στόχους μας», επισήμανε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...