Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Επίτιμος διδάκτωρ του πανεπιστημίου του Βοσπόρου ο Βαρθολομαίος

Το Πανεπιστημίου του Βοσπόρου θα ανακηρύξει επίτιμο διδάκτορά του τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ανακοίνωσε η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Γκιουλάϊ Μπαρμπαρόσογλου (Gülay Barbarosoğlu) σε επίσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα στο Φανάρι.


Η Πρύτανης, συνοδευόμενη από τους καθηγητές Ντιλέκ Τσαλγκάν (Dilek Çalgan) το Γενικό Γραμματέα της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου, τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου Περιβαλλοντολογίας Ορχάν Γενιγκιούν (Orhan Yenıgün), ανήγγειλε στον Πατριάρχη την ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου, απόφαση την οποία η ίδια χαρακτήρισε «σταθμό» στα ακαδημαϊκά χρονικά της Τουρκίας.

Η Πρύτανης και οι καθηγητές που την συνόδευαν κατέθεσαν το βαθύ και ειλικρινή σεβασμό τους προς το πρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, τον οποίον χαρακτήρισαν ως προσωπικότητα παγκόσμιας εμβέλειας, με αξιόλογη δράση και προσφορά σε ολόκληρο τον κόσμο και ιδιαίτερα στα θέματα περιβάλλοντος.

Η απόφαση αυτή ελήφθη στο πλαίσιο των εορτασμών των 150 ετών από την ίδρυση του Πανεπιστημίου.

Η επίσημη απονομή της τιμητικής διακρίσεως στον Οικουμενικό Πατριάρχη θα πραγματοποιηθεί σε ειδική τελετή στις 19 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...