Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Ουρανοξύστη στην Κωνσταντινούπολη αγοράζει η Finansbank


Σε συμφωνία για την αγορά πολυόροφου κτιρίου στο νέο χρηματοοικονομικό κέντρο της Κωνσταντινούπολης, όπου και θα μεταφερθούν οι κεντρικές εγκαταστάσεις της Finansbank, προχώρησε η Εθνική Τράπεζα.


Η συμφωνία είναι της τάξης των 300 εκατ. ευρώ και αναμένεται να προσδώσει σημαντικά οφέλη για τον όμιλο καθώς πέραν του ότι προσθέτει ένα σημαντικό asset στο χαρτοφυλάκιό του, θα εξυπηρετήσει τη συστέγαση όλων των τμημάτων της Finansbank που σήμερα στεγάζονται σε διαφορετικά κτίρια στην Κωνσταντινούπολη.

Πρόκειται για το «Soyak Kristal Kule» έναν ουρανοξύστη, ύψους 170 μέτρων, που βρίσκεται στην περιοχή Levent, όπου έχουν ήδη μεταφερθεί γνωστές τουρκικές και ξένες εταιρείες, όπως ο όμιλος Sabanci και τράπεζες μεταξύ των οποίων οι Yapi Kredi, Ιs Bankasi, και Garanti Bankasi. Η κατασκευή του «πύργου» ξεκίνησε το 2011 και αναμένεται να παραδοθεί στο τέλος της φετινής χρονιάς.

Tο οικόπεδο είχε αποκτηθεί από την πολυεθνική Novartis το 2005, πέρασε στη συνέχεια στα χέρια της «Soyak» που ανέλαβε την κατασκευή του ουρανοξύστη και μετά το deal θα ανήκει στον όμιλο της Finansbank.

Η Finansbank, η οποία πέρασε στον έλεγχο της Εθνικής το 2006, αποτελεί τη μεγαλύτερη ελληνική επένδυση στην Τουρκία και απασχολεί περίπου 12.000 εργαζόμενους

Nίκος Χρυσικόπουλος


Πηγή:www.capital.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...