Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2013

ΥΠΕΞ: Προσβολή τα περί τεμένους στην Αγία Σοφία

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων περί μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τέμενος, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κούτρας, έκανε λόγο περί αναχρονιστικών ενεργειών.


"Οι επαναλαμβανόμενες δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων για μετατροπή χριστιανικών Βυζαντινών ναών σε τεμένη συνιστούν προσβολή του θρησκευτικού αισθήματος εκατομμυρίων Χριστιανών και είναι ενέργειες αναχρονιστικές και ακατανόητες για ένα κράτος που διακηρύσσει ότι επιθυμεί να συμμετάσχει ως πλήρες μέλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θεμελιώδης αρχή της οποίας είναι ο σεβασμός της θρησκευτικής ελευθερίας.

Οι χριστιανικοί Βυζαντινοί ναοί αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της παγκόσμιας πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς και οφείλουν να τυγχάνουν του απαραίτητου σεβασμού και προστασίας", επισημαίνεται σε ανακοίνωση.

Σχόλιο της  ΔΗΜΑΡ  για τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης

 Η δήλωση του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης ότι πρέπει να μετατραπεί η Αγία Σοφία, το μεγαλύτερο μνημείο της Ορθόδοξης Χριστιανοσύνης, σε τζαμί, είναι απαράδεκτη  μισαλλόδοξη και εχθρική πράξη και δεν υπηρετεί την καλή γειτονία των δύο χωρών.
Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να αποκρούσει μια τέτοια επιλογή της τουρκικής κυβέρνησης και να προβεί σε κάθε αναγκαία ενέργεια για την αποτροπή της. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...