Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Ο Έλληνας πρέσβης στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Τραπεζούντας

Το Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο της Τραπεζούντας επισκέφθηκε ο Έλληνας πρέσβης, Κυριάκος Λουκάκης, συνοδευόμενος από τον σύμβουλο επί οικονομικών θεμάτων της πρεσβείας, Λάμπη Κουναλάκη, και συναντήθηκε με επιχειρηματίες στο πλαίσιο διερεύνησης δυνατοτήτων κοινών επιχειρηματικών προσπαθειών. Ο κ. Λουκάκης τόνισε ότι η Ελλάδα παρέχει μεγάλα πλεονεκτήματα στους επιχειρηματίες και εξήγησε ότι μπορεί να δοθεί 5ετης άδεια παραμονής σε μη υπηκόους της ΕΕ.


Ο κ. Κουναλάκης σημείωσε ότι οι Έλληνες επιχειρηματίες επιθυμούν συνεργασία με την Τουρκία και του θέτουν καθημερινά, τηλεφωνικώς ή με e-mail, το ερώτημα εάν υπάρχουν ευκαιρίες για επενδύσεις στη γείτονα. Τόνισε ακόμη ότι οι Έλληνες επιχειρηματίες θέλουν σε συνεργασία με τους Τούρκους για κοινές εμπορικές δραστηριότητες σε τρίτες χώρες. «Οι επενδύσεις τους αυτή τη στιγμή στην Τουρκία είναι 6,5 δισ δολάρια. Στην Τουρκία δραστηριοποιούνται περίπου 500 ελληνικές εταιρείες, σε τομείς όπως ο τραπεζικός, και εκείνοι των τροφίμων και των ποτών. Οι τουρκικές επενδύσεις στην Ελλάδα υπολογίζονται σε 200 εκατ. δολάρια. Τη μεγαλύτερη επένδυση στην Ελλάδα πραγματοποίησε η τουρκική Τράπεζα Γεωργίας ZIRAAT BANKASI ύψους 90 εκατ. δολαρίων» είπε ο Έλληνας αξιωματούχος.

«Θα μπορούσαν να δημιουργηθούν από κοινού σχέδια, για την κατασκευή δικτύων συγκοινωνίας και υποδομής στην Τραπεζούντα, καθώς επίσης και σχέδια ανοικοδομήσεων στην Τουρκία, την Ελλάδα ή τρίτες χώρες. Επίσης, μπορεί να ετοιμαστούν και πακέτα τουρισμού για να παρουσιαστούν σε τρίτες χώρες» είπε ακόμα ο κ. Κουναλάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...