Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Τουρκία : 23 οι τραυματίες από το σεισμό 5,5 βαθμών στην επαρχία Σιρνάκ

Ο σεισμός μεγέθους 5,5 βαθμών ο οποίος σημειώθηκε σήμερα το πρωί στη νοτιοανατολική Τουρκία είχε αποτέλεσμα 23 άνθρωποι να τραυματιστούν, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 08:52 (ώρα Ελλάδας) κοντά στη Σιλόπη (Σινώπη), στην επαρχία Σιρνάκ, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, όπως ανακοίνωσε το σεισμολογικό κέντρο Καντιλί της Κωνσταντινούπολης.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το κυβερνείο της Σιρνάκ και την περιφέρεια της Σιλόπης ο σεισμός δεν προκάλεσε θανάτους», ανέφερε το κέντρο αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων (AFAD) σε ανακοίνωσή του.

Πάντως 23 άνθρωποι τραυματίστηκαν, στην πλειοψηφία τους ελαφρά, και εισήχθησαν σε νοσοκομεία, όπως μετέδωσε το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή επικαλούμενο υπηρεσίες του κυβερνήτη της επαρχίας Σιρνάκ.

Ο σεισμός προκάλεσε την πτώση του μιναρέ ενός τεμένους στην πόλη Σιρνάκ χωρίς να υπάρξουν θύματα, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο συνεχούς ειδησεογραφικής ροής "NTV".

Ακόμα, προκάλεσε ζημιές σε αρκετά κτίρια.

Την Κυριακή, είχε σημειωθεί σεισμός 6 βαθμών στα ανοικτά των ακτών της νοτιοδυτικής Τουρκίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν περίπου 60 άνθρωποι.

Αρκετές περιοχές της Τουρκίας είναι ιδιαίτερα σεισμογενείς.

Την 23η Οκτωβρίου 2011, ένας ισχυρός σεισμός 6 βαθμών είχε στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 600 ανθρώπους στο ανατολικό τμήμα της Τουρκίας, ενώ την 12η Νοεμβρίου σεισμός 5,6 βαθμών είχε στοιχίσει τη ζωή σε 40 ανθρώπους στην ίδια περιοχή.

Το 1999, δύο ισχυροί σεισμοί είχαν προκαλέσει μεγάλες ζημιές σε βιομηχανικές περιοχές στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, με τον επίσημο απολογισμό να κάνει λόγο για πάνω από 20.000 νεκρούς.
 
 
 ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...