Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Νέα πυρκαγιά σε φυλακή στην Τουρκία

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα σε μια φυλακή στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου μια προηγούμενη φωτιά είχε προκαλέσει το Σάββατο το βράδυ τον θάνατο 13 κρατούμενων, μετέδωσαν τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε αυτή τη φορά από ένα κελί της πτέρυγας ανηλίκων της φυλακής Σανλιούρφα, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, το οποίο μετέδωσε εικόνες που έδειχναν πυκνό καπνό να βγαίνει από το σωφρονιστικό ίδρυμα και πυροσβέστες να προσπαθούν να κατασβέσουν τη φωτιά.

Η στρατοχωροφυλακή ανακοίνωσε ότι έχει σημειωθεί νέα εξέγερση των κρατούμενων στη φυλακή, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι αρχές δεν ήταν αμέσως διαθέσιμες για να δώσουν πληροφορίες για το συμβάν ή για το ενδεχόμενο να υπάρχουν θύματα.

Μονάδες αντιμετώπισης ταραχών της αστυνομίας έχουν παραταχθεί γύρω από τη φυλακή και κάνουν χρήση δακρυγόνων για να απωθήσουν τους κρατούμενους, έγραφε το NTV στις εικόνες που μετέδωσε.

Το Σάββατο το βράδυ είχε σημειωθεί πυρκαγιά στην ίδια φυλακή στη διάρκεια εξέγερσης κρατούμενων, με αποτέλεσμα 13 άνθρωποι να πεθάνουν από ασφυξία και πέντε ακόμη να νοσηλευθούν. Οι εξεγερμένοι κρατούμενοι είχαν βάλει φωτιά στα κλινοσκεπάσματα και τα κρεβάτια τους, σύμφωνα με τον Τσελαλετίν Γκιουβέντς, διοικητή της φυλακής.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, οι κρατούμενοι διαμαρτύρονταν για τις άσχημες συνθήκες διαβίωσης στα κελιά τους, ανάμεσά τους και η έλλειψη κλιματιστικών την ώρα που η θερμοκρασία είναι ιδιαίτερα υψηλή.

Ο τοπικός Τύπος επικρίνει συχνά τις συνθήκες διαβίωσης στη Σανλιούρφα καθώς, όπως αναφέρει, στο σωφρονιστικό αυτό ίδρυμα βρίσκονται 1.000 κρατούμενοι ενώ είναι σχεδιασμένο για να στεγάζει 250

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...