Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Βρέθηκαν τα συντρίμμια του τουρκικού μαχητικού

 Εντός των χωρικών υδάτων της Συρίας και σε βάθος 1.300 μέτρων βρέθηκαν τα συντρίμμια του τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους που κατέρριψε η Συρία την Παρασκευή, μετέδωσε τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο το μεσημέρι της Κυριακής.

Νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, σε συνέντευξή του στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber, ανέφερε ότι το F4 βρισκόταν στον διεθνή εναέριο χώρο, σε απόσταση 13 μιλίων από τις ακτές της Συρίας όταν χτυπήθηκε.

Διευκρίνισε μάλιστα πως έρευνες για τους αγνοούμενους πιλότους του τουρκικού γίνονται σε συντονισμό με τις συριακές αρχές, αλλά δεν πρόκειται για κοινή επιχείρηση.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η Άγκυρα θα έχει επίσημες διαβουλεύσεις με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ σχετικά με την κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού, κάτι που επιβεβαίωσε και εκπρόσωπος της Συμμαχίας, διευκρινίζοντας ότι η Τουρκία ζήτησε να συζητηθεί το θέμα στο πλαίσιο του άρθρου 4 της Συνθήκης της Ουάσιγκτον το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων διαβουλεύσεις σε περίπτωση που ένα μέλος της συμμαχίας θεωρεί ότι απειλείται η ασφάλεια και η εδαφική του ακεραιότητα.

«Το Βόρειο Ατλαντικό Συμβούλιο (NAC) θα συγκληθεί την Τρίτη ύστερα από το αίτημα της Τουρκίας. Αναμένουμε η Τουρκία να κάνει παρουσίαση του πρόσφατου επεισοδίου», ανέφερε η Οάνα Λουνγκέσκου.

Σε δηλώσεις του νωρίτερα σήμερα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε επίσης πως ο πρωθυπουργός της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει συνομιλίες για το θέμα αυτό με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης και θα προβεί σε σχετικές δηλώσεις στο κοινοβούλιο την Τρίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...