Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Οι Τούρκοι λένε στους Ευρωπαίους να εγκατασταθούν στο ψευδοκράτος!

Συνεχίζουν να προκαλούν οι Τούρκοι στα Κατεχόμενα, καθώς παραμονές της ανάληψης της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης από την Κύπρο, διεξάγουν ασκήσεις έρευνας και διάσωσης αλλά καλούν και τους Ευρωπαίους να... εγκατασταθούν στις εγκαταστάσεις του ψευδοκράτους.

Οι Τούρκοι προσπαθώντας να νομιμοποιήσουν το ψευδοκράτος, εξέδωσαν ΝΟΤΑΜ από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου με την οποία μάλιστα δεσμεύονται θαλάσσιες περιοχές για τη διεξαγωγή της έρευνας. Η άσκηση έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί σε «διεθνή ύδατα», εντός του FIR Λευκωσίας.

Παράλληλα, και το τουρκικό υπουργείο Μεταφορών εξέδωσε την ίδια ΝΟΤΑΜ, σε μία προσπάθεια νομιμοποίησης. Η άσκηση αυτή έρχεται μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση μίας άλλης άσκησης έρευνας και διάσωσης η οποία διεξήχθη σε θαλάσσια περιοχή στα Κατεχόμενα (στη χερσόνησο Καρπασίας) με τη συμμετοχή τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών και πλοίων.

Στις προκλήσεις αυτές προστίθενται και αυτές των πολιτικών, με τον Τούρκο υπουργό για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, Εγκεμέν Μπαγίς, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», να απευθύνεται προς τους Ευρωπαίους λέγοντας πως για την προεδρία της ΕΕ, καλό θα ήταν να μιλήσουν και με τους Τουρκοκυπρίους οι οποίοι έχουν, όπως είπε, ικανοποιητικό αριθμό εγκαταστάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...