Σάββατο, 30 Ιουνίου 2012

Ο Ερντογάν συναντήθηκε με την κουρδικής καταγωγής βουλευτή Λεϊλά Ζάνα

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε σήμερα με την κουρδικής καταγωγής βουλευτή Λεϊλά Ζάνα, στο πλαίσιο των προσπαθειών που γίνονται για την εξεύρεση μιας λύσης στο κουρδικό ζήτημα.

Καμία δήλωση δεν έγινε μετά τη συνάντηση αυτή, η οποία διήρκεσε μιάμιση ώρα και συνιστά μια σπάνια πρωτοβουλία από την πλευρά της κυβέρνησης.

Οι συνομιλίες αυτές έγιναν έπειτα από πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε η Ζάνα, στην οποία έκρινε ότι μόνον ο Ερντογάν είναι σε θέση να βρει μια λύση στο κουρδικό ζήτημα.

«Αυτός που είναι ο πιο ισχυρός μπορεί να δώσει ένα τέλος σε όλα αυτά, αν το επιθυμεί. Ποιος είναι; Είναι η σημερινή κυβέρνηση και αυτός που ηγείται αυτής, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν», είχε δηλώσει κατά τη διάρκεια του Ιουνίου στην εφημερίδα "Χουριέτ".

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν δεκτές με ικανοποίηση από τους κυβερνητικούς κύκλους και επικρίθηκαν από ορισμένους Κούρδους ακτιβιστές.

Η 51χρονη Λεϊλά Ζάνα, μία από τις πιο γνωστές αγωνίστριες του κουρδικού ζητήματος, η οποία τιμήθηκε με το Βραβείο Ζαχάροφ για τα ανθρώπινα δικαιώματα το 1995, είχε φυλακιστεί από το 1994 ως το 2004 κατηγορούμενη για σχέσεις με τους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Σήμερα είναι ανεξάρτητη βουλευτής του Ντιγιάρμπακιρ, κύρια πόλη στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...