Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

To Πάσχα των Ορθόδοξων στην Τουρκία

Ορθόδοξες και Ανατολικές Εκκλησίες γιόρτασαν χθες το Πάσχα στις Ανατολικές και Νοτιοανατολικές επαρχίες της Τουρκίας, μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. Ταυτόχρονα στο Φανάρι, στην Κωνσταντινούπολη, είχαν συγκεντρωθεί πολλοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί.

Το Ορθόδοξο Πάσχα εορτάστηκε από τις κοινότητες των νεστοριανών Ασυρίων σε δεκάδες εκκλησίες στις επαρχίες Mardin και Midyat στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία και το Ιράκ.

Ιδιαίτερη μνεία κάνει τό πρακτορείο στην Ανάσταση που εορτάστηκε στο μοναστήρι Deyrulzafaran, και την εκκλησία του 6ου αιώνα Kirklar, όπου οι πιστοί παρακολούθησαν τον πατέρα Gabriyel Akyüz, να διαβάζει ύμνους και ευαγγελικές περικοπές στην τουρκική, την αραβική και την αραμαϊκή γλώσσα, τη γλώσσα της ασσυριακής κοινότητας.

Ορθόδοξοι χριστιανοί του Πατριαρχείου της Αντιοχείας, (σήμερα στην Δαμασκό) γιόρτασαν την Ανάσταση σε πολλές εκκλησίες στην Antakya (Αντιόχεια) της επαρχίας HATAY (Αλεξανδρέττα).

Στην Antakya ο Τούρκος υπουργός δικαιοσύνης Sadullah Ergin, συμμετείχε στον εορτασμό στον αυλόγυρο της εκκλησίας.

Ο κ. Ergin, δήλωσε ότι η παρουσία του γίνεται σε πνεύμα «αδελφοσύνης και ειρήνης» ανάμεσα στις διάφορες εθνοτικές κοινότητες της Τουρκίας.

Βουλευτές του κυβερνητικού κόμματος (AKP) αλλά και του κόμματος της αντιπολίτευσης (CHP), συμμετείχαν επίσης στους εορτασμούς της Αναστάσεως.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...