Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Δύο τραυματίες από έκρηξη βόμβας στην Κωνσταντινούπολη

Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα από την έκρηξη βόμβας σε εργατική συνοικία της Κωνσταντινούπολης, μετέδωσε το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν, μερικές ώρες μετά την εξουδετέρωση άλλου εκρηκτικού μηχανισμού σε περιοχή κοντά σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων στη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν τα δύο αυτά περιστατικά συνδέονται μεταξύ τους. Κούρδοι αυτονομιστές, Ισλαμιστές, ακροδεξιές και ακροαριστερές οργανώσεις έχουν στο παρελθόν πραγματοποιήσει βομβιστικές επιθέσεις στη χώρα.

Ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στην περιοχή Γκαζιοσμανπασά στην οποία σημειώθηκε η έκρηξη και στην οποία δραστηριοποιούνται ακροαριστερές οργανώσεις και Κούρδοι μαχητές.

Νωρίτερα σήμερα η τουρκική αστυνομία εξουδετέρωσε εκρηκτικό μηχανισμό κοντά σε ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων και ένα πρώην οθωμανικό παλάτι στην περιοχή Μπεσίκτας της Κωνσταντινούπολης.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε ένα πακέτο, για το οποίο η αστυνομία ειδοποιήθηκε από περαστικούς. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη του μηχανισμού.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την τοποθέτηση αυτού του εκρηκτικού μηχανισμού κοντά στο Swissotel.

Δεκάδες διπλωμάτες και υπουργοί είχαν συγκεντρωθεί χθες στην Κωνσταντινούπολη για τη διάσκεψη των «Φίλων του Συριακού Λαού», η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεδριακό κέντρο κοντά σε ένα άλλο μεγάλο ξενοδοχείο της πόλης, το Hilton.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...