Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Η Τουρκία απαγόρευσε τις απεργίες στις αερομεταφορές

Η λευκή απεργία στις τουρκικές αερογραμμές είχε ως κατάληξη την "απαγόρευση των απεργιών" στην αεροπορία με σχετική τροποποίηση στο νόμο, πράγμα που δικαιολογήθηκε σήμερα από τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης Αλί Μπαμπατζάν με τη δήλωση "δεν θα επιτρέψουμε να υπάρξει μόνιμη ζημιά στην οικονομία της Τουρκίας εξαιτίας μια απεργίας σε μια εταιρεία".

Μία δεύτερη συνέπεια ήταν το γεγονός ότι απολύθηκαν λόγω των κινητοποιήσεων 300 φροντιστές, μέσω τηλεφωνικού μηνύματος (sms).

Η τουρκική Εθνοσυνέλευση ψήφισε τροποποίηση στο νόμο περί συλλογικών συμβάσεων και απεργιών, με αποτέλεσμα να προστεθεί και η αεροπορία στον κατάλογο των τομέων όπου απαγορεύεται η απεργία. Με βάση τον ίδιο νόμο, η απεργία απαγορεύεται στους τομείς των τραπεζών, της εκπαίδευσης, των συμβολαιογράφων, της υγείας, της πολιτικής προστασίας, των κηδειών, της πυροσβεστικής και στις υπηρεσίες δημόσιων αστικών θαλάσσιων, οδικών και σιδηροδρομικών συγκοινωνιών.

Ο αρμόδιος για θέματα οικονομίας αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Αλί Μπαμπατζάν, σχολιάζοντας την τροποποίηση είπε σήμερα ότι "η απαγόρευση της απεργίας θα ισχύει σε τομείς που επηρεάζουν την οικονομία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...