Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2012

«Επίθεση» στον Ερντογάν από την Ε.Ε για τις απόψεις του περί αμβλώσεων

Χωρίς να τον κατονομάζει ευθέως, ο επικεφαλής της αποστολής της ΕΕ στην Τουρκία Ζαν–Μορίς Ριπέρ επέκρινε τον πρωθυπουργό της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις δηλώσεις που έκανε πρόσφατα καταδικάζοντας τις αμβλώσεις.

«Ορισμένοι πολιτικοί άνδρες έκαναν συγκρίσεις, οι οποίες δεν ήταν πρέπουσες», σχολίασε ο ευρωπαίος πρεσβευτής όταν ερωτήθηκε σχετικά με τις δηλώσεις του Ερντογάν στη διάρκεια γεύματος εργασίας με τους δημοσιογράφους.

«Κάθε άμβλωση είναι ένα Ουλουντερέ», είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ο τούρκος πρωθυπουργός, κάνοντας αναφορά στον θάνατο 34 κατοίκων της κοινότητας Ουλουντερέ στη νοτιοανατολική Τουρκία, τον περασμένο Δεκέμβριο, έπειτα από λανθασμένο βομβαρδισμό της τουρκικής αεροπορίας, η οποία τους πέρασε για Κούρδους μαχητές.

«Είτε σκοτώνετε ένα παιδί στην κοιλιά της μάνας του, είτε το σκοτώνετε μετά τη γέννησή του, είναι το ένα και το αυτό», τόνισε ο Ερντογάν, χαρακτηρίζοντας την ηθελημένη διακοπή της κύησης «φόνο».

Στη γραμμή των δηλώσεων αυτών, η μετριοπαθής ισλαμιστική κυβέρνηση του Ερντογάν έχει ανακοινώσει ότι προτίθεται να καταθέσει νομοσχέδιο που επιτάσσει τη μείωση της περιόδου κατά την οποία επιτρέπεται η διακοπή της κύησης, από δέκα σε έξι, ή τέσσερις εβδομάδες.

Οι δηλώσεις του Ερντογάν ξεσήκωσαν σάλο μεταξύ των οργανώσεων για τα δικαιώματα της γυναίκας και υπέρ του οικογενειακού προγραμματισμού, ενώ η Διεθνής Αμνηστία τις κατήγγειλε ως «ένα όνειδος για τα δικαιώματα του ανθρώπου».


«Εάν ψηφισθεί αυτή η νομοθεσία, θα παραβιαστούν τα δικαιώματα των γυναικών και των εφήβων που έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας», τονίζει η Αμνηστία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...