Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Τουρκία: Οι αρχές επιστρέφουν στην ελληνική κοινότητα της Kωνσταντινούπολης έκταση μεγάλης αξίας

en: Karaköy (the old Galata) crowned by the Ga...
 (Photo credit: Wikipedia)

Έκταση 98 στρεμμάτων επέστρεψε η Γενική Διεύθυνση Βακουφίων στο ίδρυμα της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, που ανήκει στην ελληνορθόδοξη κοινότητα της Κωνσταντινούπολης.

Η έκταση 98 στρεμμάτων βρίσκεται στην περιοχή του Καντιλί, στην ασιατική πλευρά του βορείου Βοσπόρου, είχε κατασχεθεί αυθαίρετα με παλαιότερες αποφάσεις, που μέχρι σήμερα δεν είχε γίνει δυνατόν να ανατραπούν δικαστικώς.

Πρόκειται για έκταση ανεκτίμητης αξίας, αφού η περιοχή στην όποια βρίσκεται είναι σε μία από τις ακριβότερες, πλέον, της Κωνσταντινούπολης.

Αποτελεί δε το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο που επεστράφη στη ελληνική κοινότητα της Κωνσταντινούπολης, με τη εφαρμογή των νόμων που εισήγαγε η σημερινή τουρκική κυβέρνηση για την απόδοση των δικαιωμάτων των θρησκευτικών μειονοτήτων.

«Τον τελευταίο καιρό η Διεύθυνση των Βακουφίων παίρνει σημαντικότατες αποφάσεις, που δείχνουν με σαφήνεια την πρόθεση της κυβέρνησης, να κάνει πράξη όλα όσα έχει υποσχεθεί για τις ελευθερίες και τη ισονομία των μειονοτήτων», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο Παντελής Βίνγκας, εκπρόσωπος των μη μουσουλμανικών μειονοτήτων στο διοικητικό συμβούλιο της Γενικής Διεύθυνσης Ευαγών Ιδρυμάτων (βακουφιών) και ενεργό μέλος της ρωμαίικης κοινότητας.

«Θέλω να εκφράσω την ικανοποίηση που νοιώθουμε ως ρωμαίικη κοινότητα για την κίνηση αυτήν και εύχομαι οι εξελίξεις αυτές να συνεχιστούν σε κάθε τομέα», προσέθεσε.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...