Τρίτη, 4 Ιουνίου 2013

H διαδηλώτρια με το κόκκινο φόρεμα που έγινε σύμβολο στην Τουρκία [εικόνα]

Δέχεται ατάραχη τους τόνους νερού από τις αντλίες των αστυνομικών στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης. Η φωτογράφος Σιμέν Μπαμπούλ που αποτύπωσε τη στιγμή έτρεξε να τη συναντήσει, όπως δηλώνει στην La Repubblica, ξέροντας ότι η φωτογραφία θα γινόταν σύμβολο της εξέγερσης.

«Οταν είδα την κοπέλα με το κόκκινο φόρεμα να προσπαθεί να μιλήσει στους αστυνομικούς κι εκείνοι να ανοίγουν τις κάνουλες για να τη βομβαρδίσουν με νερό, έβγαλα αμέσως τη φωτογραφική μου μηχανή και πάτησα το κουμπί, λέει η φωτογράφος στην ιταλική εφημερίδα. Η Σιμέν Μπαμπούλ, 26 ετών, συνεργάζεται με την ηλεκτρονική εφημερίδα Τ24 ως ελεύθερη φωτορεπόρτερ.

«Αμέσως μετά το κλικ κατέβηκα κάτω για να βρω αυτή την κοπέλα. Ενιωσα έναν απέραντο θαυμασμό για το πρόσωπό της. Πρέπει να ήταν περίπου 20 ετών, ατρόμητη, θαρραλέα, έτοιμη να δεχτεί όλο αυτό το νερό. Δυστυχώς όταν κατέβηκα κάτω δεν την είδα πουθενά. Δεν ξέρουμε αν τη συνέλαβε η αστυνομία ή αν απλώς έφυγε».

Σύμφωνα με τη φωτογράφο η νεαρή γυναίκα αποσπάστηκε από το πλήθος για να μιλήσει στους αστυνομικούς. «Ελάτε να καθήσετε μαζί μας, να συζητήσουμε, να καταλάβετε τους λόγους για τους οποίους παλεύουμε» τους είπε. Η απάντησή τους ήταν η αντλία του νερού. Την πρώτη φορά η κοπέλα με τα κόκκινα έπεσε. Απομακρύνθηκε για λίγο, αλλά επέστρεψε και έμεινε όρθια. Επειτα από λίγο άρχισαν να πέφτουν δακρυγόνα.


Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...