Κυριακή, 2 Ιουνίου 2013

Το τραγούδι για τα παιδιά της πλατείας Ταξίμ που κάνει το γύρο του διαδικτύου [βίντεο]

Με τίτλο «#OccupyGezi Revolution Song», ο αγγλόφωνος στίχος μιλά για τα παιδιά της πλατείας Ταξίμ που «βομβαρδίζονται» με δακρυγόνα χωρίς να γνωρίζουν την αιτία.

«Αντιασφυξιογόνες μάσκες στους δρόμους/ όλοι έρχονται στην Ταξίμ/ για να σώσουν τα δέντρα/ δε μπορείτε να μας σταματήσετε γιατί εμείς υψώνουμε το ανάστημά μας/ Αραβική Ανοιξη, Τούρκικο Καλοκαίρι, κόσμος στους δρόμους (λένε αντέ γ... μεγάλε αδελφέ/ αίμα στους δρόμους/ είμαστε ζωντανοί/ αγώνας για τον Ατατούρκ/ για την επανάσταση», αναφέρουν οι στίχοι.

«Εμπορικά και φασίστες/ αέριο κι άλλο αέριο/ Occupy gezi/ ο κόσμος είναι ελεύθερος/ κάλυψε το πρόσωπό σου από τα δακρυγόνα, κάλυψε τον πισινό σου γιατί το παρελθόν επιστρέφει/ οι οδηγοί λεωφορείων μπλοκάρουν τον δρόμο στους αστυνομικούς/ δε μπορείτε να μας σταματήσετε/ στον δρόμο κόσμος πεθαίνει/ αίμα στο πρόσωπο/ πλαστική σφαίρα στο κεφάλι/ ανάπνευσε μέσα στα δακρυγόνα με τη μάσκα/ όμως μη σταματάς».

Το τραγούδι είναι στο ρυθμό του «Stop Children What's That Sound» της αμερικανικής μπάντας Buffalo Springfield, το τραγούδι της «Επανάστασης των Δέντρων»


Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...