Κυριακή, 9 Ιουνίου 2013

Εξι Τούρκοι Αστυνομικοί αυτοκτόνησαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων

Την πίεση από την κατακραυγή, αλλά και τις πολύωρες υπηρεσίες τους δεν άντεξαν έξι Τούρκοι Αστυνομικοί. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του σωματείου τους, τόσες αυτοκτονίες έχουν καταγραφεί στο Σώμα από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι αναταραχές στην Τουρκία.

Οι αστυνομικές δυνάμεις είναι στο στόχαστρο εξαιτίας της υπερβολικής βίας που έχουν ασκήσει και των σκληρών πρακτικών τους κατά των διαδηλωτών. Ο Φαρούκ Σεζέρ όμως επεσήμανε στην Hurriyet πως και οι ίδιοι οι ένστολοι είναι θύματα ενός διαφορετικού είδους βίας, καθώς είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν υπό δύσκολες συνθήκες.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του σωματείου των Αστυνομικών, πολλοί συνάδελφοί του μεταφέρθηκαν από άλλες πόλεις στην Κωνσταντινούπολη και αναγκάζονται να κοιμούνται σε παγκάκια, πάνω στις ασπίδες τους ή σε χάρτινα κουτιά καθώς υπάρχει μέριμνα για τη φιλοξενία τους εκεί.

«Η βία που βλέπετε είναι αντανάκλαση της βίας που έχουν υποστεί οι αστυνομικοί. Οχι από τους διαδηλωτές, αλλά από τις συνεχόμενες βάρδιες των 120 ωρών που κάνουν ενώ είναι νηστικοί», επεσήμανε ακόμη ο Σεζέρ.


Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...