Κυριακή, 2 Ιουνίου 2013

Ζημιές στο Ελληνικό Προξενείο στην Κωνσταντινούπολη - ΦΩΤΟ

Έκτη ημέρα διαδηλώσεων στην Τουρκία και στα πλαίσια των επεισοδίων που έγιναν το Ελληνικό Προξενείο στην Κωνσταντινούπολη υπέστη φθορές.

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, η πρόσοψη του κτιρίου έχει υποστεί σοβαρές φθορές. Στα μάρμαρα είναι γραμμένα με σπρέι διάφορα συνθήματα ενώ ξεχωρίζει το "WC" με μεγάλα γράμματα.

Στο μεταξύ, χιλιάδες διαδηλωτές παραμένουν στην πλατεία Ταξίμ όπου χορεύουν και τραγουδάνε! Στην Άγκυρα έγιναν σοβαρά επεισόδια όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να πλησιάσουν στο γραφείο του Ερντογάν.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ παρακολουθούν πολύ στενά  τις άκρως ανησυχητικές εξελίξεις  στην Τουρκία με επίκεντρο την  Κωνσταντινούπολη.

Ο Πρόεδρος του  Κινήματος Πάνος Καμμένος είχε χθες το βράδυ τηλεδιάσκεψη με τον Τομεάρχη Εξωτερικών και Βουλευτή Επικρατείας Τέρενς Κουίκ και τον Τομεάρχη Άμυνας Πτέραρχο ε.α. Γιώργο Νταβρή.

Ο Πρόεδρος του  Κινήματος ζήτησε από τους δύο  Τομεάρχες να απευθυνθούν άμεσα  για ενημέρωση τόσο στον Υπουργό  Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο  όσο και στον Υπουργό Εθνικής  Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο.

Ο Τέρενς Κουίκ επικοινώνησε και αργά χθες το βράδυ, αλλά και  σήμερα το πρωί με τον Υφυπουργό  Εξωτερικών Κώστα Τσιάρα, καθώς ο  Υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος απουσιάζει στο εξωτερικό και δεν κατέστη  δυνατή η τηλεφωνική επικοινωνία  μαζί του.

Ο κ. Τσιάρας ανέφερε στον Τομεάρχη Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ ότι η ελληνική κυβέρνηση  παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή  και σοβαρότητα  την κατάσταση  στην Τουρκία έχοντας συνεχή ενημέρωση  τόσο από την Πρεσβεία μας στην Άγκυρα, όσο και από τις Προξενικές μας Αρχές και κυρίως από το Γενικό Προξενείο της Κωνσταντινούπολης.

Μέσα στο επόμενο 24ωρο  θα υπάρξει και επίσκεψη του Τέρενς Κουίκ στο Υπουργείο Εξωτερικών για πιο λεπτομερή ενημέρωση.

Τηλεφωνική επικοινωνία  υπήρξε και με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος έδωσε μία εικόνα της κατάστασης που επικρατεί κυρίως στην Κωνσταντινούπολη, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι οι κινήσεις των πλοίων του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού στο Αιγαίο (τελευταία «διέλευση» οι δύο φρεγάτες) βρίσκονται σε στενότατη επιτήρηση.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, όπως διαβεβαίωσε, μόλις επιστρέψει από τη διάσκεψη των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, θα έχει συνάντηση με τον Τομεάρχη Αμυνας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Γιώργο Νταβρή.

Σήμερα το μεσημέρι ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος κάλεσε στο γραφείο του τον Τομεάρχη Εξωτερικών του Κινήματος, ο οποίος μόλις είχε επιστρέψει από την περιοδεία του στη Θράκη, καθ' οδόν για την προγραμματισμένη επίσκεψή του σε Λήμνο και Ικαρία.  Από εκεί υπήρξε και νέα τηλεδιάσκεψη με τον Τομεάρχη Άμυνας Γιώργο Νταβρή (ο οποίος βρίσκεται στην Αχαΐα μετά από περιοδεία του στην Ήπειρο) για μία επανεκτίμηση της κατάστασης.

Επιβεβαιώθηκε ότι  κανένας δεν δικαιούται να μην  επαγρυπνεί, καθώς δημιουργεί ανησυχία η αθέατη «εμπλοκή» στα γεγονότα του Τουρκικού στρατού.

Επίσης διατυπώθηκε  η ανησυχία ότι την ώρα που  κάποιοι δεν βλέπουν τίποτα τυφλωμένοι από τα σχέδιά τους για την «ελληνοτουρκική  φιλία», στην Κωνσταντινούπολη πολλές λεπτομέρειες θυμίζουν 1955.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Πέρα από τα χημικά που πετάχτηκαν στο ελληνικό σχολείο της Πόλης, επισυνάπτουμε και φωτογραφία του Ελληνικού Γενικού Προξενείου Κωνσταντινούπολης, που κατεβάσαμε σήμερα από fb χρήστη στην Πόλη, παρά τη φραγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης που επέβαλε ο Ταγίπ Ερντογάν".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...