Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013

Ερντογάν: "Η συνωμοσία απετράπη" με την καταστολή των διαδηλώσεων


Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε σήμερα πως η "συνωμοσία" που εξυφάνθηκε εναντίον της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησής του από τους διαδηλωτές, που βγήκαν στους δρόμους για... περισσότερο από δύο εβδομάδες, "απετράπη" χάρη στην κινητοποίηση των οπαδών του.

"Ο λαός έκανε να αποτύχει αυτή η ίντριγκα προσερχόμενος κατά εκατοντάδες χιλιάδων" στις συγκεντρώσεις που οργανώθηκαν από το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, δήλωσε ο Ερντογάν στη διάρκεια της εβδομαδιαίας ομιλίας του ενώπιον των βουλευτών του AKP στο κοινοβούλιο.

"Ο λαός και η κυβέρνηση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης απέτρεψαν αυτή τη συνωμοσία", συνέχισε ο τούρκος πρωθυπουργός επιμένοντας πως αυτές οι συγκεντρώσεις αποτελούν "την πραγματική εικόνα" της Τουρκίας και όχι αυτή των διαδηλώσεων, οι οποίες οργανώνονται σύμφωνα με τον ίδιο από "προδότες και τους συνεργούς τους στο εξωτερικό".

"Η συνωμοσία αυτή απετράπη, το σενάριο αυτό πετάχτηκε στα σκουπίδια πριν εφαρμοστεί", τόνισε ο αρχηγός της τουρκικής κυβέρνησης.

Ο Ερντογάν υπερασπίσθηκε εξάλλου και πάλι τις δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες επικρίνονται έντονα για τη βαναυσότητα που επέδειξαν στους διαδηλωτές, λέγοντας ότι "πέρασαν το τεστ της δημοκρατίας".

"Θα ενισχύσουμε και άλλο την αστυνομία μας. Θα αυξήσουμε τις δυνατότητές της να επεμβαίνει" εναντίον των διαδηλώσεων, δήλωσε.

Το AKP, διευκρίνισε, θα οργανώσει από την Παρασκευή νέες γιγάντιες φιλοκυβερνητικές συγκεντρώσεις σε άλλες τρεις πόλεις της Τουρκίας.
capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...