Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013

Νέα επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα και "παράνομη" η απεργία

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας έκρινε «παράνομη» τη γενική απεργία που κήρυξαν για σήμερα δύο συνδικάτα -η Συνομοσπονδία Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (KESK) και η Συνομοσπονδία Προοδευτικών Εμπορικών Συνδικάτων (DISK)- με αίτημα τον τερματισμό της καταστολής των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Η απόφαση για απεργία ελήφθη ύστερα από τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς. Ο Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπερασπίστηκε την επέμβαση της αστυνομίας.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του δικηγορικού συλλόγου της Κωνσταντινούπολης, η αστυνομία συνέλαβε και έθεσε υπό κράτηση 441 άτομα σε σχέση με τα χθεσινά επεισόδια, ενώ ο δικηγορικός σύλλογος της Άγκυρας ανακοίνωσε ότι 56 άτομα κρατούνται στην πρωτεύουσα.

Πάντως και σήμερα νωρίς το πρωί σημειώθηκαν επεισόδια ενόψει των προγραμματισμένων διαδηλώσεων των συνδικάτων, υποστήριξαν ακτιβιστές στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η αστυνομία χρησιμοποίησε και σήμερα δακρυγόνα και αντλίες νερού για να διαλύσει το συγκεντρωμένο πλήθος στην Άγκυρα και εμπόδισε χιλιάδες ακτιβιστές στην Κωνσταντινούπολη να πλησιάσουν στην πλατεία Ταξίμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...