Σάββατο, 15 Ιουνίου 2013

Τουρκία: Παραμένουν στο πάρκο Γκεζί οι διαδηλωτές


Να συνεχίσουν την κατάληψη στο πάρκο Γκεζί αποφάσισαν οι διαδηλωτές στην Τουρκία, παρά την έκκληση Ερντογάν να αποχωρήσουν και την απόφαση της κυβέρνησης να «παγώσει»...την ανάπλαση του πάρκου μέχρι η δικαιοσύνη να αποφανθεί σε σχέση με τις εναντίον της ανάπλασης προσφυγές.

«Θα συνεχίσουμε την αντίστασή μας για χάρη κάθε αδικίας που λαμβάνει χώρα στην πατρίδα μας», αναφέρει η Πλατφόρμα Αλληλεγγύη Ταξίμ σε ανακοίνωσή της και τονίζει ότι «αυτή είναι μόνο η αρχή».

Σημειώνεται ότι αργά τη νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή ο τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε την απόφαση για «πάγωμα» του κυβερνητικού σχεδίου, σημειώνοντας πως έαν ο δικαστήριο αποφανθεί ότι είναι σύννομο, η πραγματοποίησή του θα αποτελέσει αντικείμενο δημοψηφίσματος.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, κάλεσε για μία ακόμη φορά την Παρασκευή τους διαδηλωτές να εγκαταλείψουν το πάρκο, δύο εβδομάδες μετά το ξέσπασμα των πρώτων βίαιων συγκρούσεων.

«Μείνατε στο πάρκο όσο περισσότερο μπορούσατε, εκθέσατε το μήνυμά σας. Εάν το μηνυμά σας αφορά το πάρκο Γκεζί, ελήφθη και αξιολογήθηκε», δήλωσε ο κ. Ερντογάν. «Τώρα σας παρακαλούμε να εγκαταλείψετε το πάρκο Γκεζί και να πάτε στα σπίτια σας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...