Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Ο Erkan Oğur και ο Derya Turkan για μια μοναδική συναυλία στην Αθήνα

Ο Erkan Oğur, μία από τις σημαντικότερες μορφές της τουρκικής μουσικής των τελευταίων δεκαετιών, έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα για μια μοναδική συναυλία, την Πέμπτη 23 Μαΐου. Ο μουσικός που καθιέρωσε την άταστη κιθάρα στη σύγχρονη τουρκική μουσική, θα εμφανιστεί για μία μοναδική βραδιά στο Μουσείο Ελληνικών Λαικών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη. Μαζί του επί σκηνής θα είναι ο συνεργάτης του και δεξιοτέχνης της πολίτικης λύρας Derya Turkan, και ο κοντραμπασίστας Παύλος Σπυρόπουλος.
 
Ο Erkan Oğur είναι μία από τις σπάνιες περιπτώσεις μουσικών που με την ιδιοφυΐα τους ανατρέπουν την ροή της μουσικής εξέλιξης ενός τόπου. Εκτός από το να καθιερώσει την άταστη κιθάρα, ο Oğur αναβίωσε το κοπούζ, ένα είδος παραδοσιακού λαούτου που είχε ξεχαστεί στην Τουρκία. Μέσα από πρωτότυπες ενορχηστρώσεις έδωσε νέα πνοή σε παραδοσιακά τραγούδια και επανασύστησε στο κοινό την μουσική της Ανατολίας.
 
Ο Derya Turkan είναι ένας από τους πιο καταξιωμένους μουσικούς της Τουρκίας, συνεχιστής της μουσικής παράδοσης του σπουδαίου λυράρη Cemil Bey, με διεθνείς συνεργασίες και σημαντική παρουσία στην δισκογραφία.
 
Τη συναυλία θα ανοίξει η Μάρθα Μαυροειδή, μια μουσικός η οποία, όπως και ο Erkan Oğur, ισορροπεί μεταξύ μουσικής παράδοσης και σύγχρονης δημιουργίας. Στο Μουσείο θα συμπράξει με δύο σπουδαίους μουσικούς, τον Γιώργο Βεντουρή στο κοντραμπάσο, και τον Βαγγέλη Καρίπη στα κρουστά.
 
Τα δύο σχήματα θα δώσουν ακόμα μία συναυλία την Παρασκευή 24 Μαΐου, στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού στη χώρα της Τήνου, στο πλαίσιο του πρώτου Tinos World Music Festival.
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 15 € / μειωμένο 12 €

Ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος

Πληροφορίες – εισιτήρια:
Προπώληση εισιτηρίων: ticket services, τηλ. 210 7234567
Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), Αθήνα
www.ticketservices.gr
Διοργάνωση: specs ‘n’ arts e-mail: contact@specsnarts.gr www.specsnarts.gr
Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη - Κέντρο Εθνομουσικολογίας
Διογένους 1-3, Πλάκα, 105 56, Αθήνα
Τηλέφωνο: +30 210 3250198, 3254119, 3254129
 Site: www.instruments-museum.gr E-mail: melmoke@otenet.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...