Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

450.000 ευρώ για τη σύγκριση με τον Άσαντ

Αποζημίωση 450.000 ευρώ ζητά ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τον αρχηγό του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (CHP), του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, διότι τον συνέκρινε με το Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, μεταδίδει σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

«Ο δολοφόνος των 51 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο Ρεϊχανλί ονομάζεται Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Είναι ο υπεύθυνος γι’ αυτό. Μεταξύ Άσαντ και Ερντογάν δεν υπάρχει παρά μία διαφορά στον τόνο», είχε δηλώσει ο Κιλιτσντάρογλου σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες την προηγούμενη εβδομάδα. Στο πλευρό του ήταν ο πρόεδρος της ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο Χάνες Σβόμποντα, ο οποίος χαρακτήρισε τη σύγκριση «ανεπίτρεπτη» και του ζήτησε να ανακαλέσει, όταν αρνήθηκε να το κάνει, ο Σβόμποντα ακύρωσε τη δεύτερη προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Κιλιτσντάρογλου.

Στο κείμενο της αγωγής, που κατέθεσαν στη δικαιοσύνη οι δικηγόροι του Ερντογάν, η σύγκριση χαρακτηρίζεται «ψευδής» και «ανάρμοστη» και αναφέρεται ότι πλήττει τα δικαιώματα του πελάτη τους, προσθέτει το Ανατολή. Επίσης, δικαιολογούν το υψηλό ποσό αποζημίωσης που αξιώνουν επικαλούμενοι προηγούμενα δεδικασμένα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στον Κιλιτσντάρογλου για συκοφαντική δυσφήμιση, ή για φραστικές επιθέσεις εναντίον του Ερντογάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...