Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Το ΑΠΘ παρουσίασε την μελέτη αποκατάστασης της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης στον Βαρθολομαίο

Τη μελέτη αποκατάστασης της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, που εκπόνησε η Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, παρουσίασε σήμερα η ομάδα εργασίας του Πανεπιστημίου, με επικεφαλής τον πρύτανη Γιάννη Μυλόπουλο, ενώπιον της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. 

«Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή για το ΑΠΘ, που ανέλαβε την εκπόνηση της μελέτης ως ελάχιστη προσφορά προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο και η οποία ανοίγει το δρόμο για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το πανεπιστήμιο.  Η συμμετοχή των καθηγητών ήταν εθελοντική  ενώ τα ανελαστικά έξοδα του έργου καλύφθηκαν από την Επιτροπή Ερευνών του ΑΠΘ.

Στην αποστολή του ΑΠΘ που έκανε την παρουσίαση συμμετείχαν οι καθηγητές του Τμήματος Αρχιτεκτονικής Γιώργος Παπακώστας (πρόεδρος Τμήματος), Σάσα Λαδά, Κλειώ Αξαρλή και Βίλμα Χαστάογλου, του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Ιωάννης Δουδούμης και Χρήστος Ιγνατάκης και του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών,  Θωμάς Ξένος.

Το έργο «Διερεύνηση μεθόδων αποκατάστασης του ιστορικού κτιρίου της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης», ανατέθηκε στο ΑΠΘ από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου τον Οκτώβριο του 2011. Η ερευνητική ομάδα αποτελούνταν από 26 καθηγητές και 23 υποτρόφους μεταπτυχιακούς φοιτητές από όλα τα τμήμα της Πολυτεχνικής Σχολής.
Η ερευνητική ομάδα του ΑΠΘ αποτύπωσε την υφιστάμενη κατάσταση του κτιρίου και κατέγραψε τις αναγκαίες επισκευές και βελτιώσεις, καθώς και τις προτάσεις για την αξιοποίησή του κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να πληροί τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου πανεπιστημιακού ιδρύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...