Τρίτη, 7 Μαΐου 2013

"Ο Ελληνικός ο καφές κάνει καλό στη καρδιά",λέει διάσημος Τούρκος καρδιοχειρουργός


Ο διεθνούς φήμης Τούρκικής καταγωγής  καθηγητής - Καρδιοχειρουργός, συγγραφέας, παρουσιαστής talk show, και σχολιαστής - κ. Μεχμέτ Οζ, που γεννήθηκε, ζει και κάνει καριέρα στις ΗΠΑ, σε τηλεοπτική του εμφάνιση είπε ότι: «ο ελληνικός καφές κάνει καλό στην καρδιά». 

Οι δηλώσεις του, όπως ήταν φυσικό εξ αιτίας του τουρκικού εθνικισμού -  εξόργισαν την τουρκική κοινότητα που προέβη σε ...εκστρατεία συγκέντρωσης υπογραφών κατά του Οζ. Η τουρκική κοινότητα κάλεσε τον Οζ να επιδείξει ευαισθησία στον τουρκικό καφέ και ξεκίνησε συγκέντρωση υπογραφών με στόχο εντός μίας εβδομάδας να συγκεντρωθούν 5.000 υπογραφές.

Στο θέμα αναφέρεται όλος σχεδόν ο τύπος της Τουρκίας :

-H Vatan σε πρωτοσέλιδό της έχει τίτλο: «5.000 υπογραφές για τον ελληνικό καφέ».

Zaman κάνει αναφορά στο θέμα με τον τίτλο: «αντιδράσεις στον Μεχμέτ Οζ για τον ελληνικό καφέ».

- Η Turkiye αναφέρεται στο θέμα σε πρωτοσέλιδο της με τον τίτλο: «μεγάλη αντίδραση κατά του Μεχμέτ Οζ που μίλησε επαινετικά για τον ελληνικό καφέ».

Milliyet με τον τίτλο: « ο καφές του Οζ έπεσε βαρύς».

Ο Mehmet Cengiz Oz γεννήθηκε 11 του Ιούνη του 1960  που είναι επίσης γνωστός ως Δρ Οζ, είναι ένας Τουρκο-Αμερικανός Καρδιοχειρουργός, συγγραφέας , παρουσιαστής talk show, και σχολιαστής. Το  Το Δρ Oz Show, είναι ένα καθημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα με έμφαση σε ιατρικά θέματα / και την προσωπική υγεία,που ξεκίνησε το 2009 .Εχει πολλές διακρίσεις όπως :
Το περιοδικό Time κατέταξε τον  Oz  44ο στη λίστα της για τις "100 πιο σημαντικούς ανθρώπους για το 2008"  και το περιοδικόEsquire τον τοποθέτησε στη λίστα  για τους «75 πιο σημαντικούς ανθρώπους του 21ου αιώνα».  Εχει ονομαστεί Παγκόσμιος Ηγέτης του αύριο από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ , και ένας από τους  100 πιο σημαντικούς Αποφοίτους του Χαρβαρντ.

onalert.gr

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...