Σάββατο 11 Μαΐου 2013

«Ακυρη» η απαγόρευση του κόκκινου κραγιόν στις αεροσυνοδούς των Τουρκικών Αερογραμμών


Οι αεροσυνοδοί μπορούν να συνεχίσουν να φορούν το κόκκινο κραγιόν χωρίς φόβο και πάθος. Ο πρόεδρος των Τουρκικών Αερογραμμών σπεύδει να χαρακτηρίσει «λάθος» την απόφαση να απαγορευτούν τα κόκκινα – ή άλλα έντονα χρώματα – χείλη και νύχια.

«Δεν πρόκειται για απόφαση. Καθώς δεν δόθηκε ποτέ έγκριση» εξηγεί ο Τεμέλ Κοτίλ σε συνέντευξή του στον βρετανικό Independent.

Σύμφωνα με δηλώσεις του, όλα ξεκίνησαν όταν ένα απλό έγγραφο με κανονισμούς για την εμφάνιση των αεροσυνοδών, το οποίο ετοίμασαν κάποιοι διευθυντές, είδε ξαφνικά το φως της δημοσιότητας.

Κάποιοι θεωρούν ότι ο Κοτίλ προσπαθεί πλέον να «καλύψει» την κατάσταση, καθώς η απόφαση για τα «κόκκινα χείλη» προκάλεσε αντιδράσεις. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που υποστήριζαν ότι η Τουρκία «βυθίζεται» όλο και πιο πολύ στον ισλαμισμό. Η αεροπορική εταιρεία εξηγούσε τότε ότι έλαβε την απόφαση για λόγους αισθητικής.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι στόχος είναι οι αεροσυνοδοί να έχουν «απλή και προσεγμένη εμφάνιση, με μακιγιάζ σε παστέλ αποχρώσεις».

Σύμφωνα με το Reuters, χιλιάδες γυναίκες στην Τουρκία αντέδρασαν ανεβάζοντας φωτογραφίες τους με κατακόκκινα κραγιόν στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...