Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013

Δολοφόνησαν στην Αγκυρα τον εκπρόσωπο των τσετσένων αυτονομιστών στην Τουρκία


Ένας Τούρκος επιχειρηματίας, ο οποίος είχε αναλάβει το ρόλο του επίσημου εκπροσώπου των Τσετσένων αυτονομιστών στην Τουρκία, δολοφονήθηκε στην Άγκυρα, όπως μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Μεντέτ Ουνλού πέθανε κατά τη διάρκεια της νύχτας στο γραφείο που διατηρούσε στην τουρκική πρωτεύουσα, όταν άγνωστοι ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον του. Σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ, οι δράστες χρησιμοποίησαν όπλα με σιγαστήρα.

Ο Ουνλού, που ήταν τσετσενικής καταγωγής και οι πρόγονοί του είχαν μεταναστεύσει στην Τουρκία το 19ο αιώνα μετά την κατάκτηση του Καυκάσου από τους Ρώσους, ήταν επίτιμος πρόξενος της αυτοανακηρυχθείσας Τσετσενικής Δημοκρατίας της Ισκερίας, που δεν έχει αναγνωριστεί διεθνώς.

Συγγενείς του Ουνλού επέρριψαν την ευθύνη για τη δολοφονία του στον Τσετσένο ηγέτη Ραμζάν Καντίροφ.

Ο Καντίροφ έχει κατηγορηθεί για εκτελέσεις πολιτικών αντιπάλων του και σε άλλες χώρες, όπως στην Αυστρία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Τον Σεπτέμβριο του 2011 δολοφονήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη τρεις Τσετσένοι που σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές ήταν ισλαμιστές εξτρεμιστές. Ο φερόμενος τότε ως δράστης, ένας Ρώσος, κατάφερε να διαφύγει.

Ο εκπρόσωπος του Καντίροφ, Άλβι Καρίμοφ είπε ότι δεν ήταν σε θέση να σχολιάσει την υπόθεση.


Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...