Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Αρίντς: «Η τουρκική κυβέρνηση δεν θα καταδικάσει τον “Όρθιο Άντρα”»

Άνθρωποι σαν τον Ερντέμ Γκιουντούζ που διαμαρτύρονται ειρηνικά θα πρέπει να δέχονται πραγματική υποστήριξη, είπε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης


«Η τουρκική κυβέρνηση δεν θα καταδικάσει τον “Όρθιο Άντρα”», διαβεβαίωσε αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης,  Μπουλέντ Αρίντς.

Όπως σημείωσε, μάλιστα, άνθρωποι σαν τον Ερντέμ Γκιουντούζ που διαμαρτύρονται ειρηνικά θα πρέπει να δέχονται πραγματική υποστήριξη.

«Η κίνησή του δεν είναι βίαιη πράξη, αλλά ειρηνική. Δεν είμαστε σε θέση να τον καταδικάσουμε για αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο Μπουλέντ Αρίντς.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, ακόμη, αναφερόμενος στο γεγονός ότι, ως απάντηση στις συνεχιζόμενες συγκρούσεις που σχετίζονται με την αναταραχή για το Πάρκο Γκεζί, κάποιοι διαδηλωτές έχουν υιοθετήσει μια νέα μέθοδο για να περάσουν το μήνυμά τους, την βουβή διαμαρτυρία, είπε πως «τέτοιου είδους ειρηνικές διαδηλώσεις θα πρέπει να ενθαρρύνονται από τις νομικές αρχές».


Να σημειωθεί πως ο Ερντέμ Γκιουντούζ, από τις 18:00 το απόγευμα της Δευτέρας, στεκόταν απλώς όρθιος και ακίνητος στο κέντρο της πλατείας, εκφράζοντας με αυτόν το τρόπο την εναντίωση του στην πολιτική του Ερντογάν. Μάλιστα, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο ίδιος ισχυριζόταν ότι θα συνεχίσει την παθητική διαμαρτυρία του για έναν μήνα, ωστόσο τον... πρόλαβαν οι τουρκικές Αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...