Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

«Πόλεμος» για την απαγόρευση Ερντογάν -Απαντούν στην προπαγάνδα με... όπλο τον Γαβρά [βίντεο]

Η δουλειά του Κώστα Γαβρά γίνεται «όπλο» κατά της προπαγάνδας, στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει στην Τουρκία, έπειτα από την απαγόρευση που επέβαλλε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Twitter.


H διαμάχη έχει μεταφερθεί στο YouTube, με δύο βίντεο να ξεχωρίζουν. Το ένα αποτελεί απόσπασμα από την ταινία «Κατάσταση Πολιορκίας» του Κώστα Γαβρά και έχει γίνει viral από το βράδυ της Παρασκευής όπως σημειώνουν «Τα Νέα».


Πρόκειται για τη σκηνή που οι φοιτητές μεταδίδουν μέσα από ηχεία στο πανεπιστήμιο το τραγούδι «Hasta Siempre». Οι αστυνομικοί κατεβάζουν το ένα ηχείο και προτού καν προλάβουν να το σιγήσουν ο ήχος της μουσικής συνεχίζει να ακούγεται από άλλο ηχείο. Το ίδιο σκηνικό επαναλαμβάνεται αρκετές φορές και η μουσική δεν σταματάει ποτέ.

Το μήνυμα που θέλουν να στείλουν οι αντίπαλοι του Ερντογάν με αυτό το απόσπασμα είναι σαφές, καθώς όσο κι αν προσπαθεί να τους «φιμώσει», όπως έκανε απαγορεύοντάς τους την πρόσβαση στο Twitter, εκείνοι θα βρίσκουν τρόπο να ακουστεί η φωνή τους.

Το δεύτερο βίντεο του «πολέμου» στο ΥouTube εκφράζει την προπαγάνδα της κυβέρνησης. Ξεκινά με το μακρινό πλάνο μίας τουρκικής σημαίας να κυματίζει στον ουρανό της Κωνσταντινούπολης. Ξαφνικά, εμφανίζεται ένας έναν άνδρας, μαυροντυμένος και η σημαία αρχίζει να πέφτει, ρίχνοντας τη σκιά της πάνω από τους πολίτες που κοιτούν φοβισμένοι. Σε αυτό το σημείο ακούγεται η φωνή του Ερντογάν να λέει στίχους του τουρκικού εθνικού ύμνου. Στο άκουσμά τους, οι πολίτες αφήνουν ό,τι έκαναν και σκαρφαλώνουν στον ιστό για να ξανασηκώσουν τη σημαία.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...