Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Η αντίδραση Ερντογάν στις διαδηλώσεις απειλεί τις συνομιλίες με την ΕΕ

Η διαχείριση του κύματος διαδηλώσεων στην Τουρκία, οι οποίες έχουν απαντηθεί με ισχυρή καταστολή, θα καθορίσει την πορεία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, επισήμανε  ανοικτά ο αυστριακός υπουργός Εξωτερικών -άποψη που φαίνεται να συμμερίζεται και το Βερολίνο. 

Ο αυστριακός ΥΠΕΞ Μίχαελ Σπίντελεγκερ είπε, μετά από σύντομη συνομιλία του με την Άνγκελα Μέρκελ στη Βιέννη, πως οι δύο κυβερνήσεις «ανησυχούν» σε ό,τι αφορά τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία.

Οι περαιτέρω συνομιλίες με την Τουρκία θα εξαρτηθούν από την περαιτέρω συμπεριφορά της Άγκυρας απέναντι στους διαδηλωτές, είπε ο Σπίντελεγκερ, λέγοντας πως σε αυτό συμφωνεί μαζί του και η γερμανίδα καγκελάριος.

«Τα θεμελιώδη δικαιώματα και οι θεμελιώδεις ελευθερίες, όπως η ελευθερία συγκεντρώσεων και η ελευθερία γνώμης, πρέπει να γίνονται σεβαστές σε κάθε χώρα, δεν υπάρχει απολύτως καμία εξαίρεση» τόνισε ο αυστριακός ΥΠΕΞ.

Η ίδια η καγκελάριος δεν έκανε δηλώσεις για το θέμα. Ωστόσο, κύκλοι της γερμανικής κυβέρνησης αναφέρουν πως το άνοιγμα νέων κεφαλαίων στις διαπραγματεύσεις με την Άγκυρα «μάλλον δεν θα είναι εφικτό» στο αμέσως επόμενο διάστημα, αν και σημειώνουν πως ακόμη δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...