Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Αφιέρωμα στην Ίμβρο στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Προβολή ντοκιμαντέρ και συζήτηση

Το Hellenic American Education Center και η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζουν σε συνεργασία με το Σωματείο «Ελληνικές Ρίζες», αφιέρωμα στην Ίμβρο. Θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Ίμβρος: Της Μνήμης και της Λήθης» και θα ακολουθήσει συζήτηση με τη σκηνοθέτη Ειρήνη Σαρίογλου και τη συγγραφέα Ναννίνα Σακκά- Νικολακοπούλου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Ιουνίου 2013 στις 19:30, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι).

Με αφορμή την άδεια επαναλειτουργίας ελληνικής σχολής στην Ίμβρο, ύστερα από 48 χρόνια, το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.) υλοποίησε υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και της ΟΥΝΕΣΚΟ σε συμπαραγωγή με την ΕΡΤ, δύο ντοκιμαντέρ με σκοπό την καταγραφή της ιστορίας και του πολιτισμού της Ίμβρου και της Τενέδου μέσα από τις μαρτυρίες των γηγενών κατοίκων τους. Στα ντοκιμαντέρ «Ίμβρος-Τένεδος: Της Μνήμης και της Λήθης» πραγματοποιείται μια ιστορική αναδρομή από τους Βαλκανικούς Πολέμους, τη Μικρασιατική Καταστροφή, τη Συνθήκη της Λωζάνης μέχρι τις μέρες μας.
Τα ιστορικά ντοκιμαντέρ είναι σε σκηνοθεσία Ειρήνης Σαρίογλου και Πάνου Αγγελόπουλου, πρωτότυπη μουσική Ανδρέα Κατσίγιαννη, ερμηνεία Γιώργου Νταλάρα και Zülfü Livaneli και αφήγηση Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη και Μαρίας Ναυπλιώτου. Στην εκδήλωση θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ για την Ίμβρο (διάρκεια 50’).

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με τη σκηνοθέτη Ειρήνη Σαρίογλου (Δρ Ιστορίας) και τη συγγραφέα Ναννίνα Σακκά- Νικολακοπούλου.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...