Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Τακτική υποχώρηση κάνει ο Ερντογάν για το πάρκο

Ένα πρώτο βήμα που δείχνει μια θετική διάθεση από τον Ερντογάν θεωρούν οι διαδηλωτές τη δήλωσή του προς εκείνους - τουλάχιστον όπως είπαν οι ίδιοι- ότι δεν θα προχωρήσει στην υλοποίηση των σχεδίων που είχε εξαγγείλει για το πάρκο Γκεζί μέχρις ότου το δικαστήριο αποφανθεί για το σχετικό θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι αυτές του οι εξαγγελίες ήταν που πυροδότησαν τις αιματηρές διαδηλώσεις που είχαν σαν αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον τριών ανθρώπων.

Ο Ερντογάν συναντήθηκε τη νύχτα της Πέμπτης με αντιπροσωπεία των διαδηλωτών. Από την αρχή των διαδηλώσεων είχε κρατήσει πολύ σκληρή στάση και ρητορική, ωστόσο, χτες φαίνεται πως ήταν πιο διαλλακτικός.

Αντιστοίχως, το κίνημα των διαδηλωτών, Αλληλεγγύη στην Ταξίμ, υποσχέθηκε να συμμορφωθεί με την απόφαση του δικαστηρίου και δήλωσε την πρόθεση να αποφευχθεί ένα δημοψήφισμα.

"Ο πρωθυπουργός είπε ότι αν η απόφαση ορίζει ότι η περιοχή (το Γκεζί) πρέπει να μείνει πάρκο, θα συμμορφωθεί με αυτό" δήλωσε σύμφωνα με το Reuters ο Tayfun Kahraman, εκπρόσωπος των διαδηλωτών.

Ωστόσο, το κίνημα δεν ανέφερε αν θα σταματήσει πλήρως τις διαδηλώσεις εν αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...