Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013

Έγινε ο πολυαναμενόμενος ανασχηματισμός της κυβέρνησης στην Τουρκία


Τέσσερις αλλαγές επιφύλασσε ο ανασχηματισμός της τουρκικής κυβέρνησης. Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έκρινε πως έπρεπε να γίνουν αλλαγές στα εξής υπουργεία: Εσωτερικών, Παιδείας, Πολιτισμού, Τουρισμού και Υγείας. 

Υπουργός Εσωτερικών στη θέση του Ιντρίς Ναΐμ Σαχίν αναλαμβάνει ο πρώην νομάρχης Κωνσταντινούπολης Μουαμέρ Γκιουλέρ, ο οποίος μέχρι χθες ήταν γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης και Ασφάλειας.

Υπουργός Παιδείας στη θέση του Ομέρ Ντιντσέρ αναλαμβάνει ο Ναμπί Αβζτί, βουλευτής και καθηγητής επικοινωνίας.

Υπουργός Πολιτισμού στη θέση του Ερτουγρούλ Γκιουνάι αναλαμβάνει ο Ομέρ Τσελίκ, βουλευτής και αντιπρόεδρος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, υπεύθυνος για τις διεθνείς σχέσεις του κόμματος.

Υπουργός Υγείας, στη θέση του Ρετζέπ Ακντάγ, αναλαμβάνει ο Μεχμέτ Μουεζίνογλου, βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος και γιατρός, ο οποίος κατάγεται από την Κομοτηνή. Γεννηθείς το 1955, πήγε για σπουδές το 1970 στην Τουρκία. Πήρε την τουρκική ιθαγένεια το 1986. Στον προσωπικό Διαδικτυακό του τόπο αναφέρει ότι το 1983 ζήτησε άσυλο από την Τουρκία, περνώντας παράνομα τον Έβρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...