Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

ΣΚΛΗΡΑΙΝΕΙ τη στάση του το Πατριαρχείο στο θέμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης

Αποφασισμένος -περισσότερο από κάθε άλλη φορά- να εντείνει τον αγώνα του - αγώνα ζωής πλέον- για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος εξέφρασε απροκάλυπτα τις απόψεις του επί του θέματος, σε συνάντηση που είχε με Τούρκους δημοσιογράφους στη Σχολή, κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας.

Η πρωτοβουλία του είχε πράγματι ευρύτατη απήχηση, δεδομένου ότι οι απόψεις του είδαν το φως της δημοσιότητος στην αγγλόφωνη Hurriyet Daily News στην «Γενή Σαφάκ» και στην «Ράντικαλ» κατά τα δημοσιεύματα των οποίων δεν θα διστάσει, αν συνεχίσει να αδιαφορεί η Άγκυρα, να άγει το θέμα ενώπιον της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.

«Η υπομονή μας είπε έχει πλέον εξαντληθεί. Η σχολή μας παραμένει αδικαιολόγητα κλειστή επί 40 χρόνια, με αδικαιολόγητα επιχειρήματα, ως να είναι θέμα δικό μας, το ότι δεν γίνεται το τζαμί στην Αθήνα.

Με τα σημερινά δεδομένα - συνέχισε - σύντομα οι ναοί μας δεν θα έχουν κληρικούς και οι κατά τόπους εκκλησίες μας ανά την υφήλιο, δεν θα έχουν Μητροπολίτες που να γνωρίζουν τα ήθη και τα έθιμά μας, την ιστορία μας και να διάκεινται ανάλογα προς την Τουρκία.

Η εδώ κοινότητά μας -πρόσθεσε- από 120.000 άτομα μειώθηκε σε 3.000, ο δε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κιλιτσντάρογλου με τον οποίο είχα την ευκαιρία να γευματίσω προ ημερών, όχι μόνον παραδέχθηκε τις αδικίες που έγιναν εις βάρος μας, όταν το Κόμμα του κυβερνούσε την χώρα, αλλά και υποσχέθηκε να υποστηρίξει κάθε πρωτοβουλία της Κυβέρνησης σχετικά με την Θεολογική Σχολή, αν και απέφυγε να μου δώσει σαφή απάντηση, όταν του ζήτησα να αναλάβει το Κόμμα του τη σχετική πρωτοβουλία».

Και κατέληξε πάντοτε κατά τις άνω εφημερίδες, με την κατηγορηματική δήλωση ότι εντός των ημερών θα ηγηθεί, σε συνεργασία με τους νομικούς συμβούλους του Πατριαρχείου, πρωτοβουλίας στο πλαίσιο νέας στρατηγικής, για να τερματισθεί επιτέλους η αδικαιολόγητη αυτή αντιμετώπιση της Σχολής μας από την Άγκυρα.



eptalofos.gr/
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...