Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2013

Τουρκία: Τουλάχιστον 8 νεκροί από δυστύχημα σε ανθρακωρυχείο


Τουλάχιστον 8 ανθρακωρύχοι έχασαν τη ζωή τους σήμερα από ένα δυστύχημα που σημειώθηκε σε ορυχείο στη βόρεια Τουρκία εξαιτίας μιας διαρροής μεθανίου, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή και τηλεοπτικά δίκτυα.

Τα σωστικά συνεργεία έχουν ανασύρει οκτώ σορούς από το ορυχείο άνθρακα του Κοζλού στην επαρχία Ζονγκουλντάκ στη Μαύρη Θάλασσα, δήλωσε στο Ανατολή ο Μαχμούτ Εζτσελίκ, αντιπρόεδρος της εταιρείας εξόρυξης άνθρακα TTK. Οι έρευνες συνεχίζονται καθώς εξακολουθούν να αγνοούνται αρκετοί ανθρακωρύχοι, ενώ τουλάχιστον ένας φέρεται να έχει διασωθεί.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, το οποίο επικαλείται τον πρόεδρο του TKK Μπουρχάν Ινάν, οι οκτώ άνδρες πέθαναν από ασφυξία όταν εισέπνευσαν το μεθάνιο. Το τηλεοπτικό δίκτυο NTV από την πλευρά του κάνει λόγο για πέντε θανάτους από ασφυξία και τρεις ακόμη από κατολισθήσεις.

Οι κατολισθήσεις είναι συχνό φαινόμενο στα τουρκικά ορυχεία, κυρίως σε όσα διαχειρίζονται ιδιωτικές εταιρείες οι οποίες πολλές φορές δεν ακολουθούν πιστά τους κανόνες ασφαλείας. Το μεγαλύτερο δυστύχημα σε ορυχείο της Τουρκίας σημειώθηκε το 1992 όταν από μια κατολίσθηση έχασαν τη ζωή τους 263 εργαζόμενοι σε ορυχείο της επαρχίας Ζονγκουλντάκ, όπου βρίσκονται δεκάδες ορυχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...