Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Άγνωστη οργάνωση δολοφονεί ηλικιωμένες χριστιανές στην Κωνσταντινούπολη


Δύο παρόμοιες δολοφονίες χριστιανών της Κωνσταντινούπολης έχει σκορπίσει ανησυχία στους Έλληνες που ζουν εκεί.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το agioritikovima.gr, υπάρχει αποκαλυπτιό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Radikal που αναφέρει πως μια άγνωστη τουρκική οργάνωση φέρεται να έχει δολοφονήσει δυο χριστιανές μεγάλης ηλικίας στην περιοχή των Ψωμαθιών (Σαμάτυα).

Η πρώτη δολοφονία έγινε στις 28 Δεκεμβρίου όπου βρέθηκε νεκρή η 84χρονη Μαρίτσα Κιουτσούκη, για να ακολουθήσει η στυγνή δολοφονία της 80χρονης Σουλτάνας Αϊκάρ στην ίδια περιοχή.

Παράλληλα, σύμφωνα με πηγές της τουρκικής αστυνομίας έχουν σημειωθεί επιθέσεις εναντίον χριστιανών, κυρίως μεγάλης ηλικίας, και σε άλλες περιοχές της Πόλης, προκαλώντας πανικό στην ελληνική και στην αρμένικη μειονότητα.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του «Ιδρύματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» της Κωνσταντινούπολης Ουμίτ Εφέ, οι επιθέσεις εναντίον χριστιανών κατοίκων της Πόλης, γίνονται βάσει οργανωμένου σχεδίου από μια καλά οργανωμένη εγκληματική ομάδα.

Όλα αυτά συμβαίνουν, λίγο καιρό μετά τις καταγγελίες της βουλευτού κουρδικής καταγωγής Σεμπαχάτ Τουντσέλ που δήλωσε πως τον τελευταίο καιρό έχουν σημειωθεί γεγονότα που θυμίζουν το πογκρόμ του Σεπτεμβρίου του 1955.

Συγκεκριμένα, άγνωστοι «σφραγίζουν» τις εξώπορτες σπιτιών που ανήκουν σε χριστιανούς, Ελλήνων και Αρμενίων, γεμίζοντας με ανασφάλεια και ανησυχία τις μειονότητες που κατοικούν στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι ετικέτες αυτές βοηθούν τις παρακρατικές τουρκικές ομάδες όταν χτυπάνε κυρίως τις νυχτερινές ώρες, να ξέρουν ότι θα χτυπήσουν σπίτια «απίστων Γκιαούρηδων».


Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...