Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Στασιμότητα στη διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ βλέπει ο Επίτροπος Φίλε


Στασιμότητα στη διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ διαπίστωσε ο αρμόδιος για την διεύρυνση Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Στέφαν Φίλε.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στους ξένους ανταποκριτές στο Στρασβούργο ο αρμόδιος Επίτροπος για την διεύρυνση της ΕΕ Στέφαν Φίλε, ερωτηθείς από τον ανταποκριτή του ΝΤV να σχολιάσει την διαπίστωση ότι "υπάρχει μειωμένη υποστήριξη των πολιτών της Τουρκίας στην ένταξη της χώρας στην ΕΕ", σημείωσε ότι του προκαλεί ανησυχία η μειωμένη υποστήριξη στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ που έδειξαν οι Τούρκοι πολίτες. Το γεγονός αντικατοπτρίζει, κατά τη γνώμη του, ότι η διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ παραμένει στάσιμη•

Τόνισε δε ότι είναι απογοητευμένος διότι, εδώ και πολύ καιρό δεν έχει δοθεί η δυνατότητα να ανοίξουν κάποια νέα κεφάλαια, για την ενταξιακή προοπτική της Τουρκίας στην ΕΕ ενώ, όπως ανέφερε, αρκετά κεφάλαια έχουν κυριολεκτικά παγώσει.

«Είμαι βέβαιος», κατέληξε ο Επίτροπος Φίλε, ότι «όταν ξεκινήσει εκ νέου αυτή η διαδικασία» και «καταστεί σαφές προς τους πολίτες της Τουρκίας ότι η ΕΕ συνεχίζει να αποτελεί το σημείο αναφοράς για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων στην Τουρκία η υποστήριξή τους θα αυξηθεί».

Στην συνέντευξη παρενέβη και ο πρόεδρος της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Ζαν-Κλοντ Μινιόν για να υποστηρίξει ότι «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Τουρκία ήταν ένα από τα πρώτα κράτη-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης» και να εκφράσει την απογοήτευσή του «που ορισμένοι έχουν αρνητική άποψη για την Τουρκία».

Σημειώνεται ότι οι Φίλε-Μινιόν έκαναν από κοινού τοποθέτηση στην Ολομέλεια της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για την αναγκαιότητα στενής συνεργασίας μεταξύ ΕΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...